Slovenija
324 ogledov

Poškodba Irene Avbelj na tekmovanju

Irena Avbelj Wikipedia
Naša najuspešnejša slovenska padalka Irena Avbelj se je poškodovala na tekmovanju. Poškodovala se je pri doskoku na evropskem prvenstvu v Kikindi med figurativnimi skoki.

"Poškodovala se je pri tekmovanju, kako, pa ne vem. Po informacijah, ki smo jih dobili, ima poškodovano nogo zlomljeno nogo. Na kraju nesreče je bila sicer zdravniško oskrbljena," nam je dejal tiskovni predstavnik Ministrstva za obrambo Republike Slovenije Simon Korez in dodal, da so takoj začeli pripravljati vse potrebno za njen prevoz do klinike.

Še danes bo Irena Avbelj prepeljana v Univerzitetni klinični center Ljubljana, kjer bo tudi operirana. Helikopter je s poškodovanko kraj tekmovanja, Kikindo, že zapustil. Prevoz so na ministrstvu začeli urejati takoj po prejemu novice o poškodbi naše najboljše padalke vseh časov.

Njen trener Drago Bunčič nam je dejal, da ima počenu fibulo, kar pomeni, da je takojšnja operacija nujna. Sezona svetovnega pokala je tako zanjo izgubljena, od športa pa bo ločena vsaj kakšnih pet tednov, kolikor bo po njegovi oceni predvidoma trajalo okrevanje. Pravi, da je bil zanjo to najbrž v prvem trenutku šok, saj se je pri 45-ih letih prvič poškodovala. V Ljubljano naj bi prispela okoli 21. ure. Več informacij bo predvidoma znanih jutri.

Komentarjev 2
  • cvetka 21:10 24.avgust 2011.

    Ireno zelo občudujem in ji želim čimprejšnje okrevanje. Ne zdi pa se mi pošteno, da brez pomisleka pošljejo po njo helikopter, nas navadne državljane pa bi pustili tam, pa naj plačamo zdravljenje.

  • Roberto 20:54 24.avgust 2011.

    , da ima počenu fibulo, ?sso