Slovenija
24 ogledov

Poškodovana pnevmatika, potniki obtičali

Adria Airways Tehnika Saša Despot
Med pristajanjem se je letalu pokvarila pnevmatika, potniki so obtičali v Münchnu. Po dolgem čakanju jih je morala večina namesto v Ljubljano odleteti v Zagreb oziroma Trst, od kjer so jih v prestolnico prepeljali z avtobusi.

Z Adrie Airways so sporočili, da se je ob pristajanju na münchenskem letališču včeraj zvečer poškodovalo njihovo letalo Canadair. "Zaradi nepravilnega delovanja sistema proti blokiranju koles je prišlo do rahle poškodbe ene od pnevmatik glavnega podvozja. Zaustavitev letala ter parkiranje na ploščadi sta potekala tako kot običajno, torej varnost potnikov, posadke ter letala v nobeni fazi ni bila ogrožena," so sporočili predstavniki letalskega prevoznika.

Ker popravila letala v večernih urah ni bilo možno izvesti, je morala Adria Airways prestaviti let iz Münchna v Ljubljano. Potnike, na letu jih je bilo prijavljenih 75, in posadko so namestili v hotel in jim sporočili, da bo Adriino letalo v Ljubljano poletelo danes ob 11.30.

Letala niso uspeli popraviti, potniki obtičali na letališču

A serviserjem napake ni uspelo odpraviti. Ker Adria nadomestnega letala ni imela na voljo, so se odločili, da bodo potnike v Ljubljano prepeljali s pomočjo partnerske družbe Lufthansa. Nekaj potnikov so zato v našo prestolnico preusmerili preko Frankfurta.

"Let Lufthanse je bil precej zaseden, tako da smo ostalim potnikom omogočili, da odletijo v Zagreb in Trst, kamor smo poslali kombije oziroma avtobuse, ki jih bodo prepeljali do Ljubljane," pojasnjujejo v Adrii, kjer še dodajajo: "Zavedamo se, da je bila dolga zamuda za potnike neprijetna, za kar se jim še enkrat iskreno opravičujemo. Poudariti želimo, da do zamude nikakor ni prišlo zaradi naše malomarnosti, pač pa zaradi dogodkov, ki jih nismo mogli v naprej predvideti, zato iskreno upamo, da bodo potniki lahko naše pojasnilo in opravičilo sprejeli z razumevanjem."

Komentarjev 1
  • Xerxes 12:02 08.november 2014.

    V pomanjkanju novic je z atiste ki so letalo videli samo na nebu zdaj že to novica. Bravo Žurnal, uspešno poneumljate že tako ne preveč pametne ljudske množice