Slovenija
58 ogledov

Poškodovana vladna pločevina

Nova vozila so večinoma zavarovana s polnim kaskom z enim odstotkom odbitne fran Žurnal24 main
Ministrstva beležijo v zadnjih petih letih pet totalk. Policijskih vozil se nepridipravi očitno bojijo, ne pa Križaniča in Golobiča, na čigar ministrstvih radi spuščajo zračnice, kradejo platišča in zračne blazine.

"V zvezi z odtujenim avtomobilom ni nič novega," so nam ta teden sporočili iz urada predsednika republike, ki so mu sredi junija nepridipravi ukradli službeno vozilo BMW, vredno okoli 30 tisočakov. To je sicer edini primer kraje ali vandalizma, ki so jih imeli na uradu. Prav tako niso zabeležili nobenih nesreč s službenimi vozili.

Štiri tisoč nesreč na PU in MNZ
Največ nesreč imajo v evidenci ministrstva za notranje zadeve in ministrstva za obrambo, kar je razumljivo, saj razpolagajo z največjim voznim parkom. Od leta 2006 do danes so bila vozila ministrstva, policije in inšpektorata za notranje zadeve udeležena v 4172 nesrečah. Večina je manjših nesreč brez poškodb voznika, v 166 primerih so bili vozniki lažje in v štirih primerih težje poškodovani. V treh primerih je alkotest pokazal pozitiven rezultat. Stroški popravil so v petih letih nanesli 1.677.595 evrov, od tega jim je zavarovalnica povrnila 1.058.907 evrov. Vozila ministrstva za obrambo z organi v njihovi sestavi so bila od leta 2006 do danes udeležena v 610 prometnih nesrečah.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Ministrstvo za gospodarstvo je bilo v zadnjih petih letih udeleženo v šestih prometnih nesrečah, med organi v njihovi sestavi so jih največ zabeležili na tržnem inšpektoratu, kjer razpolagajo z 56 službenimi vozili. V zadnjih petih letih so imeli 35 prometnih nesreč, šest se jih je zgodilo letos. Večje število nesreč so zabeležili tudi v organu ministrstva za finance, na davčni upravi, kjer so jih od leta 2006 zabeležili 56, in v organu ministrstva za pravosodje, na Upravi za izvrševanje kazenskih sankcij, skupaj 63 v zadnjih petih letih. Na ministrstvu za finance so brez organov  v sestavi zabeležili eno prometno nesrečo, na ministrstvu za zdravje in na ministrstvu za okolje dve, na ministrstvu za pravosodje šest, na ministrstvu za kmetijstvo prav tako, na ministrstvu za šolstvo pa eno prometno nesrečo.

Pet totalk
V dveh primerih nesreče vozil tržnega inšpektorata je bilo vozilo uničeno. Totalko brez poškodovanih so letos na avtocesti Koper–Ljubljana naredili tudi na ministrstvu za javno upravo in v Kopru z vozilom ministrstva za zdravje ter na ljubljanski obvoznici z vozilom Službe vlade za zakonodajo. V vseh primerih je bila krivda na tujem vozilu.

Pri Križaniču spuščajo zračnice
Passatu ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo so v dveh krajah v istem letu 2007 ukradli štiri platišča, volanski obroč, varnostne zračne blazine in avtoradio s CD-jem. Na ministrstvu za delo niso zabeležili nikakršnih oblik vandalizma, je pa nekaj vozil organa v njihovi sestavi, inšpektorata za delo v zadnjih dveh letih poškodovala toča in sneg s strehe, nekajkrat so jim z vozil ukradli tudi tablice. Tablice radi kradejo tudi vozilom inšpektorata za okolje, krajo akumulatorja so zabeležili na tržnem inšpektoratu, na vozilih ministrstva za finance pa so spustili 12 zračnic.

Policijskih vozil se bojijo
Policijskih vozil in vozil notranjega ministrstva se nepridipravi očitno bojijo, saj v zadnjih petih letih niso zabeležili nobene kraje, zabeležili so le dva primera vandalizma, en vlom in eno popraskano vozilo. Na ministrstvu za obrambo beležijo približno dva do tri primere vandalizma letno.

Brez nesreč pri Pahorju, Svetliku, Golobiču in Širci
Nobene nesreče službenega vozila, kraje ali vandalizma niso imeli na uradu predsednika vlade, na ministrstvu za delo, na ministrstvu za visoko šolstvo ter na ministrstvu za kulturo, so jih pa nekaj pridelali v organih v njihovi sestavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.