Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Poskus umora policista

policija Anže Petkovšek
V Mariboru je včeraj pijani voznik skušal umoriti policista. Ta ga je ustavil, ker je v nočnem času vozil brez prižganih luči.

Sinoči okrog 20.30 je eden izmed mariborskih prometnih policistov opravljal redno kontrolo prometa na Dupleški cestiv Mariboru. Med drugim je ustavil tudi 47-letnega voznika osebnega vozila, ki je vozil brez prižganih luči. Šlo naj bi za službeno vozilo enega od mariborskih podjetij.

Policist je opravil alkotest pri vozniku in ta je pokazal 0,60 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policist je, tako kot velevajo pravila, začel izpolnjevati zapisnik, med tem pa ga je voznik napadel.

“Ubil te bom!”

47-letnik je policista, ki je kontrolo prometa opravljal sam, potisnil na sprednje sedeže pilicijskega vozila, ga napadel z nožem in grozil, da ga bo ubil. Policistu je nekako uspelo obvladati napad nasilneža in pri tem tudi poklicati na pomoč policijske kolege.

Ti so voznika uspeli obvladati, kar pa ga ni ustavilo, da ne bi še naprej grozil policistu, ki ga je ustavil in poškodoval oziroma porezal po rokah.

Na podlagi opravljenega ogleda in zbranih obvestil smo ugotovili, da obstajajo utemeljeni razlogi za sum, da je 47-letni državljan Slovenije storil kaznivo dejanje poskus umora. Zoper njega smo odredili policijsko 48-urno pridržanje,” pove Bojan Kitel z mariborske policijske uprave.

Policisti ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki bo odločil o njegovi nadalnji usodi.

 

PREBERITE TUDI:

Komentarjev 1
  • asmas 13:08 11.april 2015.

    državljan slovenije???????????