Slovenija
2243 ogledov

Poskus umora v Poljčanah: tako se je izrekla obtožena

Nož Profimedia Fotografija je simbolna.
Obtoženi za januarski poskus umora v Poljčanah Patriciji Verhovnik se sojenje prične 26. maja.

Za razliko od njenega partnerja, ki je bil pred nekaj dnevi že na predobravnavnem naroku po priznanju poskusa umora januarja letos v Poljčanah obsojen na sedem let zapora, je Patricija Verhovnik danes zavrnila priznanje krivde. Začetek sojenja jo čaka 26. maja, ko bo tožilka Tadeja Majcen predstavila obtožnico.

Kakšna kazen ji grozi, še neznano

Majcnova je danes sodnici Danili Dobčnik Šošterič pojasnila, da sporazuma niso uspeli skleniti, zato tudi ni predstavila ponujene kazni v primeru priznanja. Tudi obtožena, ki se noseča nahaja v hišnem priporu, je to potrdila, čeprav zdaj v primeru obsodbe tvega verjetno precej višjo kazen.

Njen zagovornik Urban Seničar je predlagal, da se sojenje opravi pred senatom, za priče pa bi vabil družino obdolžene, ki naj bi izpovedala stvari, s katerimi bodo po njegovem dokazali, da opis dogajanja v obtožnici ne ustreza povsem resnici.

Prav tako je zahteval izločitev privolitve obtožene, ki jo je ta dala policistom za odvzem njenega telefona, čemur je tožilka nasprotovala, saj da je Verhovnikova podpisala pisno privolitev. Seničar je sicer vztrajal, da je dokument podpisala kar nekaj zatem, ko so ji telefon odvzeli in se je nahajal v rokah policistov.

Tudi zato je predlagal še zaslišanje policistov, ki so sodelovali pri njenem pridržanju, tako ena kot druga stran pa sta predlagali še zaslišanje že obsojenega Aljaža Verhovnika. Obramba bo skušala dokazati tudi, da sta se obsojeni Verhovnik in oškodovanec poznala že iz časov obiskovanja šole in da ne drži, da se pred dogodkom nista poznala.

Nož 24-letnik Slovenija Takšno kazen je dobil, ker je v Poljčanah zabodel in davil vrstnika

Oškodovanca pričakal v zasedi

Do dogodka, ki se na srečo ni končal z najhujšimi posledicami, je prišlo 16. januarja letos v poznih večernih urah, ko se je 24-letni Verhovnik pripeljal v Poljčane in enako starega oškodovanca pričakal v bližini njegovega doma, da bi ga umoril in se ga tako skupaj s soprogo za vselej znebil. Slednji je namreč bil pred tem tudi sam partner tri leta mlajše Patricije in je na sodišču sprožil postopek ugotavljanja očetovstva.

Verhovnik je na predobravnavnem naroku priznal vse očitke iz obtožnice, po kateri je tožilka v sklepni besedi ob olajševalnih okoliščinah, med katerimi so priznanje in obžalovanje dejanja, nekaznovanost in dejstvo, da bo obtoženi kmalu postal oče, ocenila, da je primerna kazen sedem let zapora, sodnica pa je predlogu v celoti prisluhnila.

Nož Strašljivo Slovenija Poljčane: Ponoči v zasedi počakal vrstnika, ga zabodel in zadavil

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.