Slovenija
23 ogledov

Poskus uvajanja novega davka

slovenija 31.08.2012 ICE, klic, telefon, foto: Bostjan Tacol Boštjan Tacol
Poziv. Obljube, da ne bo novih obremenitev, bi radi prekršili na ministrstvu za kulturo.

Kabelski operaterji in telekomunikacijska podjetja v pismu predsednici vlade očitajo, da poskuša uvesti nov prikrit davek, čeprav je napovedala, da novih obremenitev gospodarstva ne bo, in je to tudi zapisano v novi kolektivni pogodbi.

Predlog zakona o slovenskem avdiovizualnem centru namreč predvideva, da bi morali telekomunikacijski operaterji za delovanje tega centra (ki naj bi nadomestil filmski center, prej sklad) plačevati slab odstotek od vseh prihodkov.

"Saj to že plačujemo"

Operaterji menijo, da je to nelogično, saj nekateri operaterji ponujajo zgolj omrežje in na vsebine nimajo nobenega vpliva. Prispevek bi morali tako plačevati tudi od prihodkov od fiksne telefonije, ki z avdiovizualnimi vsebinami nima nobene zveze. Poudarjajo, da se za glasbo in filme že zdaj plačujejo nadomestila kolektivnim organizacijam.

Predsednico vlade zato pozivajo, naj v celoti odstopi od predloga zakona o avdiovizualnem centru.

Komentarjev 5
  • allstarr111 16:47 07.marec 2014.

    To je v bistvu kot vse dajetve zadnja leta, prvo je začel SAZAS. Najde se neka interesna skupina ki ima dobre povezave s politiko in lahko zlobira sprejetje določenega zakona ki jim omogoča da samo nastavijo piskerček in evo denarci ...prikaži več pritekajo. To so počeli že prej z JAVNO UPRAVO, zato imao tako veliko. Sedaj so videli da počasi lahko JU gre v Maloro + težje je krasti, najlažji način je sprejetje zakona in podelit licenco nekaj izbranim firmam in vse je legalno. Zdaj so to sprevideli tudi Kulturniki. Niti to ni slabo vkolikor imaš postavljen piskerček. Tko je to v "demokraciji" ki velja samo za izbrance. Mi smo v bistvu še globoko oz. čezdalje globje v totalitarnem režimu, vsaj pot vodi tja, ker drugače ne morem videti, da vsak pizdek lahko doseže da sprejemejo zakon po keterem je prejemnik procentov tudi on.

  • 1111 16:35 07.marec 2014.

    ...gnoj od vlade in poslancev, naj sebi zniža plače, delovat naj začne sodišče in tožilstvo, zapret barabe in jim pobrat nakradeno...a vas bomo mi učili? ...ja težo je obsodit same sebe in sebi pobrat...golazen smrdljiva...slovenci, a smo res take ovce?

  • chilli24 15:52 07.marec 2014.

    Pred kom nas bo reševal in branil??? Pred veleumno vlado ???