Slovenija
15 ogledov

"Poskuša se rešiti na vse načine"

slovenija 19.12.13. hotel hrvatic, foto: suzana kos Suzana Kos
Išče kupce za svoje premoženje.

Na piranskem okrajnem sodišču so včeraj na predlog upnika Rajka Hrvatiča prodajali nepremičnino nad Portorožem. S prodajo na tej dražbi bi si primorski poslovnež poplačal slabih osem tisočakov dolga. "Hrvatič je zaradi svojih naložb v vrednostne papirje v preteklosti, za katere se je za nekaj milijonov evrov tudi zadolžil pri bankah, v hudih finančnih težavah in se poskuša rešiti na vse mogoče načine," izvršbo komentirajo sogovorniki iz njegovega kroga, Hrvatič pa se na prošnjo za izjavo ni odzval.

Hipoteka in zemljiški dolg

Poslovnež prodaja svojo razkošno vilo nad Portorožem, kupca pa išče tudi za igralni salon in poslovni objekt na Škofijah. Na njegovi vili je vknjižena maksimalna hipoteka Deželne banke Slovenije (DBS) v višini petih milijonov evrov, naknadno je na to nepremičnino vpisal še zemljiškoknjižni dolg v višini osmih milijonov evrov. Zanimivo, da v DBS trdijo, da na nepremičnino z maksimalno hipoteko zemljiškega dolga sploh ni mogoče vpisati. Poznavalci pa ob tem tudi sprašujejo, kateri upnik bi se sploh strinjal z vpisom zemljiškoknjižnega dolga na nepremičnino, na kateri je že vpisana maksimalna bančna hipoteka.

Še dve hipoteki

Geodetska uprava je sicer vrednost vile ocenila na slabih 700 tisočakov, Hrvatič pa jo zdaj prodaja za okoli štiri milijone evrov. Poslovnemu objektu na Škofijah, kjer je bila včasih diskoteka, nazadnje pa tekstilni outlet, je postavil ceno 1,8 milijona evrov, za koliko bi dobil drugega lastnika igralni salon, pa nam ni uspelo izvedeti. Po podatkih zemljiške knjige je na premoženju na Škofijah vpisal dve hipoteki v skupni višini 3,3 milijona evrov, in sicer za posojili Volksbank in Sberbank.

Komentarjev 8
  • Ecaf Koob 16:05 20.december 2013.

    od reklam na strani žurnala se ne vidi nič več. Mrhovinarji novinarski.

  • rompi 15:04 20.december 2013.

    sprva je vilo prodajal za precej več milijonov... sicer pa je njegovo bajto gurs ob množičnem vrednotenju spregledal in je bila nepremičnina sprva ocenjena le na 18 tisočakov. sramota!

  • Lavdan 14:19 20.december 2013.

    To je pravi poslovnež. Nategne banke z ničvrednimi hipotekami in potem gre v stečaj. Za take lumpe narod plačuje dokapitalizacijo bank. Če bi bilo v tej družbi kaj reda bi do smrti po Kopru pometal smeti in za seboj vlekel ...prikaži večl kamnito kroglo. Reveže za par sto evrov rubijo do nezavesti.