Slovenija
20019 ogledov

Poslabšanje vremena: prihajata dež in šibka burja

dež Profimedia
Arso je izdal novo vremensko napoved, ki razkriva, da v ponedeljek zvečer prihaja poslabšanje vremena.

Danes zvečer bodo še krajevne plohe in na vzhodu posamezne nevihte. Zjutraj bo v zahodni in severovzhodni Sloveniji delno jasno, drugod oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 11 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe. Ponekod bo pihal vzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 22 stopinj Celzija. Zvečer, ko se bodo po Sloveniji prižigali kresovi, dežja ne gre pričakovati, pravijo vremenoslovci.

Obeti: v ponedeljek se bo od jugozahoda pooblačilo. Popoldne bo v zahodni, južni in osrednji Sloveniji občasno deževalo. Pihal bo šibak vzhodni veter. V torek bo oblačno in deževno. Na Primorskem bo pihala šibka burja.

Vremenska slika: Nad srednjo Evropo je plitvo ciklonsko območje. Hladna fronta je dosegla Alpe in bo zvečer oplazila Slovenijo. Pred njo priteka nad naše kraje z vetrom zahodnih smeri topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V nedeljo bo spremenljivo oblačno. Ob severnem Jadranu bo večinoma suho, drugod bodo predvsem sredi dneva in popoldne krajevne plohe. V Kvarnerju bo pihala burja.

Komentarjev 4
  • Boschtjan Zupanchich 19:10 29.april 2023.

    Sem že mislil, da bo toča prejle. No, na srečo jo ni bilo. Je pa nevihtno vreme za praznike zelo dobrodošlo, zato, da pokvarjeni in zdolgočaseni ljudje ne piknikujejo preveč, in se prenažirajo, ter opijanjajo , vzgojo otrok pa spotoma ...prikaži več zanemarjajo. Tako vsaj dobimo malce manj pokvarjene ljudi, ki zrastejo iz takih pokvarjenih otrok od današnjih pokvarjenih staršev. Hvala Bogu za praznični dež :-)