Slovenija
27 ogledov

Poslali so ga na Dunaj, zdaj ga preiskujejo

OVSE zastave Žurnal24 main
Obrambnega predstavnika Slovenije v Organizaciji za varnost in sodelovanje v Evropi preiskujejo tožilci. Razlogov tožilstvo in obrambno ministrstvo nočeta razkriti.

"Na podlagi prijave, ki je bila poslana v zvezi z delom Roberta Stražišarja v OVSE na Dunaju, so v Obveščevalno varnostni službi MO zbirali obvestila," pojasnjujejo na obrambnem ministrstvu (Mors). V začetku junija so nato o njegovem delu na kranjsko tožilstvo poslali poročilo, mesec kasneje pa še njegovo dopolnitev.

"V kakšni fazi je postopek na tožilstvu, nam še ni znano, čakamo pisni odgovor tožilstva v Kranju," sporočajo z Morsa. Zaradi varstva osebnih podatkov pa nam dostopa do dokumentacije ne omogočajo.

Imenoval ga je Jakič

Le nekaj mesecev pred padcem vlade je Stražišarja na Dunaj poslal takratni obrambni minister Roman Jakič. V preteklosti pa je že služboval na različnih misijah v tujini, predvsem na Balkanu.

"Omenjeni je v preteklosti na službovanjih v tujini nekaznovano povzročal incidente in neracionalno trošil denar davkoplačevalcev, za njim pa stojijo vplivne osebe ministrstva," nam je sporočil vir. 

Česa je Stražišar obtožen, nam zaradi varovanja osebnih podatkov niso želeli povedati niti na kranjskem tožilstvu

Za najemnino več kot 2.200 evrov

Stražišar na Dunaju vsak mesec zasluži dobrih 4.100 evrov, država pa mu plača tudi dobrih 2.200 evrov za najemnino. Na voljo ima tudi službeno plačilno kartico z mesečnim limitom 3.300 evrov. A na Morsu poudarjajo, da so stroški, ki jih lahko z njo plačuje, natančno določeni. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.