Slovenija
85 ogledov

Poslance na minimalca!

slovenija 20.03.13, Alenka Bratusek, mandatarka, poslanci, drzavni zbor, izredna Anže Petkovšek
22.400 ljudi zahteva za poslance minimalno plačo, z dodatkom za delovno uspešnost.

Avtor peticije Poslanci na minimalca Rok Gros je v soboto ob 11. uri oddal več kot 21 tisoč podpisov v državni zbor. "Z akcijo sem začel, ker je potrebno sistem spremeniti v temeljih. Tako kot je sedaj, nas pelje le v propad," je povedal za zurnal24.si. Kot je dodal, mu je povod zanjo dal Karl Erjavec, ko je dejal, da "upa, da ne bodo pristali na minimalcu". "Človek se vpraša: zakaj pa ne. Mar si poslanci zaslužijo več ob opravljenem delu in rezultatih, ki jih kažejo. Trenutno so edini v državi in verjetno tudi na svetu, ki imajo službo za štiri leta in jih nikakor ne moremo vreči iz službe. Imajo imuniteto za vse, kar naredijo, plačo pa si določajo kar sami. Lahko pridejo na delovno mesto ali pa ne, odločajo pa o najbolj pomembnih stvareh v državi," pravi Gros in dodaja, da sam pod temi pogoji ne bi zaposlil nikogar.

Podpisniki zato predlagajo za poslance minimalno plačo, z možnostjo dodatkov za delovno uspešnost. "Za dosego teh ciljev bomo nadaljevali akcijo z pomočjo primorskih in ljubljanskih puntarjev, po vsej verjetnosti pa se nam bo pridružilo še nekaj skupin," pravi Gros.

Kljub temu, da so podpise oddali, z akcijo nadaljujejo. Danes je število podpisnikov preseglo 22.400.

Nekaj komentarjev pod peticijo:

"Jaz bi jim plačal toliko, kot so plačevali Vegradovim delavcem."

"Kolikor so do zdaj naredili za državo in pošten slovenski narod si minimalne ne zaslužijo. Preveč se ukvarjajo sami s seboj in premalo s problemi."

"Lahko še razširimo spodbude, ampak osnovna ideja je vsekakor vredna, da se z njo ukvarjamo - naj sedijo v parlamentu tisti, ki želijo delati v dobro države, ne pa samo poslansko plačo in ostale ugodnosti. Minimalec je morda radikalna poteza, smer je pa definitivno taprava!"

"Če se bo to uresničilo, jih bo velika večina ušla iz DZ in parlamenta, ker so nesposobni in imajo polne riti vsega ... definitivno ne bi bili sposobni preživeti z minimalcem ..."

"Naj bodo plačani po učinku in ne po gretju stolov v parlamentu ..."

Komentarjev 18
  • Boris Odreitz 13:04 16.julij 2014.

    hehehe Ja SAZAS je uničil vso sceno, Slovenija je v molku, žive glasbe si ne more privoščiti skoraj nihče več ker SAZAS stane več od glasbenikov, kasirajo za dela za katera sploh nimajo pooblastil niti ne moralne kakor tudi etične ...prikaži večične pravice ne da to počno.http://www.pravapeticija.com/sazas_prepoved_delovanja_paradravne_ustanove

  • privat 15:05 16.september 2013.

    a razumeš::?? ja ..pol pa pravijo da je treba vzeti otrokom otroške dodatke:::!!! mene bi bilo sram sploh plačo vzeti ,če bi jaz predlagal žrtvam mojega dela vzeti osnovne pravice...da vas ni sram politiki!!

  • privat 15:03 16.september 2013.

    to je pošteno...zakaj pa bi te riti palčevali toliko kolikor ne zaslužijo...vsi na minimalca tudi predsednik!!!