Slovenija
27 ogledov

Poslance tokrat najbolj skrbi šolstvo

Državni zbor Anže Petkovšek
S poslanskimi vprašanji se bo začela šesta redna seja državnega zbora. Največ poslanskih vprašanj tokrat čaka ministra za izobraževanje in ministra za delo. Še prej pa bodo poslanci odločili, ali bodo na sejo uvrstili tudi ukrepe za stabilnost bank.

Predlog ukrepov za stabilnost bank predvideva ustanovitev družbe za upravljanje terjatev bank in sklada za stabilnost bank. Na sklad se bo preneslo slabe terjatve bank, in sicer bo slabe terjatve od bank odkupoval tako, da bo izdal obveznice z državnim poroštvom. Predlog dopušča izdajanje poroštev države za namen prenosa slabih terjatev v višini do štirih milijard evrov.

Vizjaku tudi vprašanja o pokojninski reformi

Seja se bo nadaljevala s poslanskimi vprašanji ministrom vlade. Minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk bo med drugim odgovarjal na več vprašanj, povezanih s stanjem v šolstvu, verjetno tudi v kontekstu nedavno predstavljene novele zakona o visokem šolstvu. Med drugim bo govoril tudi o združevanju javnih zavodov s področja vzgoje in izobraževanja ter o finančnem stanju univerz. Ministra za delo, družino in socialne zadeve Andreja Vizjaka pa med drugim čakajo vprašanja o pokojninski reformi in reformi trga dela.


Komentarjev 4
  • privat 14:38 24.september 2012.

    šolstvo je v Si potrebno korenito spremeniti..nekaj takega kot dosedanje vlade....sam idiotizem,korupcija ,nesposobnost pa v veliki meri poznanstva!! In kaj nas bodo taki ljudje naučili?? Stečaj države...isto kot vlada!!

  • linka 10:51 24.september 2012.

    koliko od njih ima pa kupljene diplome ? in ti naj odločajo o šolstvu ...res narobe svet!

  • dragec 10:27 24.september 2012.

    Poslance tokrat najbolj skrbi njihova denarnica in cena kosila v parlamentni kuhinji!!!