Slovenija
22 ogledov

Poslancem kazni za sovražni govor?

Poslanci razmišljajo, kako bi kaznovali nestrpne kolege. Žurnal24 main
Gantar priznava, da je koalicija sicer glasovalni stroj za potrebe delovanja koalicije, a je v njej tudi nenavadno veliko nediscipline.

"Obstaja tudi inteligenten govor, obstaja pronicljiv govor, pa tudi neumen govor in sovražni govor. A sovražni govor ni lastnost parlamenta," je pod črto prvega polletja letošnjega parlamentarnega dela dejal predsednik državnega zbora Pavel Gantar. Priznava pa, da so sovražne besede ponavadi tiste, ki najbolj odmevajo v javnosti.

Zato se v parlamentu ukvarjajo z razmišljanjem o tem, kako sovražni govor, morebiti tudi z denarnimi kaznimi, sankcionirati. Gantar ocenjuje, da je parlament, glede na to, da ga je volilo 1,3 milijona ljudi, zelo natančna   preslikava družbe.

Glasovalni stroj po potrebi
Sicer pa je bil predsednik državnega zbora danes precej kritičen do opozicije, ki ga je želela letos že zamenjati s položaja. Dejal je: "Včasih s strani opozicije dobim vtis, da se poskuša delo blokirati z velikim številom predlogom, s katerimi se skuša na stran potisniti pomembne teme. To je državnemu zboru treba preprečiti."

Na vprašanje, koliko je koalicijska parlamentarna večina glasovalni stroj vlade, pa je Gantar odgovoril, da toliko, "da vladi omogoča delo, kot si ga je zamislila. Parlament dobro opravlja svoje delo." Sicer pa je prepričan, da je v sedanji koaliciji nenavadno veliko nediscipline in zastopanja različnih idej, česar v preteklosti ni bilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.