Slovenija
29 ogledov

Poslancem nujni zakoni

Negativno oceno si je prislužil tudi parlament. (Foto: BOBO) Žurnal24 main
Pahorjeva vlada. Pripravila sveženj finančnih zakonov.

Vlada, ki opravlja tekoče posle, je včeraj poslala v državni zbor predloge novih zakonov, nujnih zaradi razmer v gospodarstvu, med drugim:

• zakon o javnih financah,

• novelo zakona o finančnem poslovanju,

• novelo zakona o prevzemih,

• novelo zakona o hipotekarni obveznici in

• novelo energetskega zakona.

Vlada je tudi podaljšala zadržanje izvrševanja letošnjega proračuna. Ukrep bo veljal do sprejetja rebalansa proračuna.

Vlada je razrešila člana upravnega odbora zavoda za blagovne rezerve Draga Napotnika in namesto njega imenovala Andreja Pagona. Za novo članico upravnega odbora pa je imenovala tudi Mihaelo Bastar z ministrstva za promet.

Komentarjev 1
  • Vseslovensko Združenje Malih D 13:10 13.januar 2012.

    http://www.vzmd.si/novice/prevzemna-zakonodaja-o-predlogu-nujnih-sprememb-iz-vzmd-kriticno-in-konstruktivno-konkretna-pobuda-drzavnemu-zboru-in-parlamentarnim-politicnim-strankam-z-analizo-primerov-neposredne-prakse-je-le-napocil-cas-za-ureditev-podrocja-ter-PREVZEMNA ZAKONODAJA – o predlogu nujnih sprememb iz VZMD kritično in konstruktivno – konkretna pobuda Državnemu zboru in parlamentarnim političnim strankam, z analizo primerov neposredne prakse; Je le napočil čas za ureditev področja ter odpravo prenekaterih dokazano škodljivih ...prikaži več pravnih okvirov?!, 13.01.2012Danes je predsednik Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD) na poslanske skupine Državnega zbora Republike Slovenije in predsednike parlamentarnih političnih strank naslovil prošnjo za sestanek, povezano s predlogom nujnih sprememb Zakona o prevzemih (ZPre). Prošnji je mag. Verbič priložil dopolnjene Predloge VZMD za spremembe in dopolnitve zakonodaje (kliknite sliko dokumenta levo) - Zakona o p