Slovenija
16 ogledov

Poslancem se na teren ne mudi

poslanci dosegljivost Žurnal24 main
Štiri mesece po volitvah 34 poslancev brez poslanske pisarne in uradnih ur.

"Z obiskovanjem poslancev imamo težave, saj mnogi še nimajo pisarne 'na terenu' in uradnih ur," so nam te dni potožili v Zvezi društev upokojencev Slovenije (Zdus). Njihovi prostovoljci namreč želijo poslancem osebno razložiti stiske ljudi.

Stanje ni ustrezno

Kaj pomeni, da poslanci še nimajo pisarn? "Takšno stanje ni ustrezno, treba ga je odpraviti. Treba je tudi ugotoviti vzroke, morda so objektivni. In treba je preveriti, če poslanci tega ne kompenzirajo kako drugače," je povedal pravnik Miro Cerar.

Vogrin je ne bo odprl

"Pisarne najbrž ne bom imel," pravi po novem nepovezani poslanec Ivan Vogrin. Odpreti bi jo moral v šestih občinah, zato se je z župani dogovoril, da jih obišče vsaj enkrat na mesec.

V Pozitivni Sloveniji pravijo, da je vzrok za počasno odpiranje pisarn veliko novih poslancev v njihovih vrstah, da pa pisarne odpirajo. Včeraj so jo odprli trije njihovi mariborski poslanci. Pisarne odpirajo tudi v SDS in Državljanski listi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.