Slovenija
14 ogledov

Poslancem zamudnine ni treba plačati

Mandatarska seja Saša Despot
Največja kazen za poslance, ki zamujajo z vračili gradiv v državnozborsko knjižnico, je, da si ne morejo izposoditi novih gradiv.

Knjižnica v državnem zboru je zagotovo med prijaznejšimi. Poslanci si namreč lahko gradiva izposodijo na dolgi rok, vrniti pa jih morajo najkasneje ob koncu vsakega mandata.

Najprej dva opomina

Zamudnine za izposojeno gradivo ne zaračunavajo. Uporabnika, ki ima neporavnane obveznosti, pa kaznujejo tako, da si ne sme izposoditi novega gradiva.

Ko ugotovijo, da jim kdo ni vrnil gradiva pravočasno, mu pošljejo opomin. Če se na prvega ne odzove, dobi še enega, tokrat po priporočeni pošti. Če niti dva opomina ne zaležeta ali pa je gradivo poškodovano, zamudnik dobi račun.

Pri SNS pravi knjižni molji

Izmed tistih poslancev, ki so s prejšnjim mandatom zapustili državni zbor, so morali tri pozvati k vračilu gradiva.

Odzvala sta se nekdanja zaresovka Cveta Zalokar Oražem, ki je predlagala, naj državni zbor vračilo knjig uredi prek nekdanjega sekretarja poslanske skupine Zares, in Vili Rezman, nepovezani poslanec, ki pa je želel, da se mu izstavi račun.

Povsem drugačna pa je zgodba pri Zmagu Jelinčiču Plemenitem, vodji SNS. Po poročanju Radia Slovenije stranka še vedno ni vrnila 113 knjig, prav tako se Jelinčič ni odzval na poziv k vrnitvi gradiva.

Te knjige naj bi državno blagajno stale več kot 10 tisoč evrov, vrniti pa jih ne namerava, je poročal Svet. Jelinčič pravi, da navedbe državnega zbora ne držijo in da "generalna sekretarka ne pozna zakonodaje", pišejo Slovenske novice.

Komentarjev 2
  • 1111 14:36 07.marec 2012.

    "kazen je...da si ne morejo izposoditi novih gradiv" hahahaha...ne rabijo tej krvosesi knjižnice...imajo nove računalnike, da lahko z njimi sexajo, se menijo za goljufije in vse nečednosti, ki jih premorejo...za ostalo laptopa, ne rabijo...je že vse dogovorjeno v naprej...samo rokce ...prikaži več dvigajo, kot marjonete!!

  • Žurnalček 10:49 07.marec 2012.

    No pa je spet Jelinko ukradel verjetno bolj unikatne knjige, potem bo pa lagal , da jih je nabavil legalno, ko jih bo prodajal zbirateljem al pa celo nazaj državi , kot njen prvi denar. Pa dejte no to barabo ...prikaži večo , že enkrat naučit manire!