Slovenija
18 ogledov

Poslanci bodo kolesarili

Žurnal24 main
Državni zbor prodaja tri službena vozila. Bodo poslanci odslej kolesarili?

Državni zbor na spletni strani http://www.dz-rs.si/index.php?id=523 prodaja tri službena vozila, s katerimi so se vozili poslanci in uslužbenci. Javna dražba dveh lagun in enega megana bo prihodnji torek, 20. aprila, ob 13. uri v državnem zboru.

V parlamentu pravijo, da relativno malo rabljena vozila (s po 46, 65 in 82 tisoč kilometri) prodajajo zaradi zmanjšanja in spremenjenih potreb po številu in vrsti vozil. Preučujejo pa nabavo službenih koles.

Navdušenja nad kolesi ni
Pri poslancih smo preverili, koliko uporabljajo službene avtomobile. Majda Potrata (SD) pravi, da nikoli ne vozi tujega vozila. Franci Kek (Zares) je dejal, da za ta vozila sploh ne ve, potem pa se je spomnil: “S komisijo za nadzor obveščevalnih služb smo se enkrat peljali v laguni na Mobitel. Vozil je šofer, v avtu smo bili še štirje poslanci. Sedel sem zadaj v sredini, ne vem, kdo je bil levo, desno je bil Zvonko Černač (SDS).''

“SLS je premajhna poslanska skupina in ji poslansko vozilo sploh ne pripada,” pa je povedal Franc Pukšič. Na vprašanje, ali bi se vozil s poslanskim kolesom pa je odgovoril: “V tej državi sem slišal že marsikatero neumnost. Ta neumna vlada bi naredila tudi kaj tako neumnega, kot je nakup koles.” Pravi, da je lani sicer prekolesaril več kot 5 tisoč kilometrov, a “s kolesom Franca
Pukšiča.”


Po Mariboru kolesari tudi Potrata, po Ljubljani bi težje. Kek pa pravi, da se s kolesom bi vozil, “a ne pozimi in na dolge razdalje.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.