Slovenija
75 ogledov

Poslanci izgubili 'tajkunsko' svetovalko

Lojze Posedel je spomnil na domnevno tajkunsko preteklost Neffatove. Žurnal24 main
Branka Neffat se je poslovila od parlamenta, po njenih besedah zaradi očitkov, da je vpletena v tajkunske zgodbe. Vendar pa naj bi se zapletlo pri denarju - za elaborat naj bi zahtevala 30 tisoč evrov.
Branka Neffat oziroma njena svetovalna družba Nebra je najprej podpisala svetovalno pogodbo s komisijo, vendar jo je že naslednji dan preklicala. Razlog za to naj bi bili očitki javnosti in medijev, da njena družba ni primerna za izvajanje storitev zbiranja dokumentacije o relevantni zakonodaji s področja menedžerskih prevzemov.

Motilo jo je medijsko poročanje

Po mnenju Neffatove je medijsko poročanje postavilo njeno strokovnost pod vprašaj. Sicer naj bi se poslanci obregnili tudi ob njeno tajkunsko preteklost, ki pa naj ne bi bila odločilna pri njeni odločitvi. Kljub temu velja dodati, da je pred časom predsednik komisije za ugotavljanje politične odgovornosti za menedžerska prevzema Istrabenza in Pivovarne Laško Lojze Posedel izbiro Neffatove za pripravo pregleda zakonodaje oziroma elaborata za delo poslancev komentiral z naslednjimi besedami: " Zlorabe pri menedžerskih prevzemih pa bo najbolje odkrival tisti, ki sam svetuje pri njih."

20 evrov na uro, 1.500 ur

Neffatova je v preteklosti svetovala tudi v Istrabenzu, vendar pred obdobjem Igorja Bavčarja. Parlament naj bi Neffatovi za delo ponudil plačilo 20 evrov na svetovalno uro, sama pa je ocenila, da bo skupno potrebovala 1.500 ur. Nato naj bi zahtevala, da jo uslužbenec Posedelove komisije nadzira med delom, da ne bi bilo nesoglasji glede števila opravljenih ur, vendar v parlamentu na to niso pristali.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.