Slovenija
45 ogledov

Poslanci na počitnice, gradbinci na delo

Državni zbor Shutterstock
V času parlamenratnih počitnic bodo v Državnem zboru opravili za več sto tisoč evrov vredna obnovitvena in vzdrževalna dela.

Jutri se v Državnem zboru začenjajo parlamentarne počitnice, ki jih bodo izkoristili za izvedbo nujnih vzdrževalnih in obnovitvenih del. Skupna vrednost del je ocenjena na 660.000 evrov.

Parlamentarne počitnice bodo trajale do 2. septembra, v tem času ne bo rednih sej, odsotne bodo strokovne službe, možno pa bo sklicati izredno sejo. Tako se bodo poslanci sestali že na prvi počitniški dan, ko bodo na pobudo SDS-a razpravljali o investiciji v Teš 6. Prva redna seja pa je načrtovana za 23. september.

Sanacija naj bi pomegala privarčevati pri energiji

Izvedba hidroizolacije na stavbi DZ poteka že od maja, poleg tega pa bodo v juliju in avgustu sanirali streho, teraso in svetlobni jašek mansarde, prenovili lesena hrastova okna, sanirali električne inštalacije, opravili slikopleskarska dela in zamenjali talne obloge. Digitalizirali bodo avdio-video studio, ki je trenutno tehnološko zastarel.

Največ proračunskega denarja bo zahtevala sanacija strehe in ustrezna izolacija, ki pa naj bi, kot poudarjajo v DZ, dolgoročno pomenila velik prihranek energije in s tem denarja. Dodajajo pa še, da so cene del zaenkrat okvirne, saj vsi izvajalci še niso izbrani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.