Slovenija
22 ogledov

Poslanci SDS nad Viranta

Tanko in Janša Boštjan Tacol
V poslanski skupini SDS predsedniku DZ Gregorju Virantu očitajo, da v DZ tolerira nepravilnosti, ker ni ukrepal, ko protikorupcijska komisija DZ ni v roku posredovala svojega letnega poročila.

Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko je v pismu Virantu med drugim spomnil, da je komisija za preprečevanje korupcije letno poročilo o svojem delu posredovala s petmesečno zamudo zakonsko določenega roka. Poleg tega pa poročilo, ki je bilo vloženo v DZ, ni bilo enoletno, temveč je zajemalo obdobje od 1. januarja 2011 do 1. oktobra 2012, kar po Tankovih besedah pomeni, da poročila, ki bi bilo napisano v skladu z zakonom, sploh še ni v DZ.

Kot ocenjuje vodja poslancev SDS, gre pri tem za kršitev zakona, zaradi katere bi moral Virant kot predsednik DZ odreagirati. Ker ni znano, da bi Virant o nastalem nezakonitem stanju obvestil protikorupcijsko komisijo ali predsednika republike oziroma kakor koli ukrepal, v SDS ocenjujejo, da tolerira nepravilnosti ter nezakonita stanja.

Poslance SDS zanima tudi, ali je Virant v času svojega vodenja DZ prejel kakršne koli dopise ali pozive za ponovno preučitev zakona o integriteti in preprečevanju korupcije, saj naj bi bil ta protiustaven in neustrezen. Če je takšne dopise prejel, Tanka zanima, kdo mu jih je posredoval in zakaj se ni odzval.

S tem je po Tankovih besedah zavestno onemogočil urejanje velikega problema, ki se nanaša na varstvo pravic funkcionarjev v postopkih protikorupcijske komisije, "kar se je ponovno potrdilo ob predstavitvi poročila KPK o premoženjskem stanju predsednikov parlamentarnih strank".

Komentarjev 10
  • Simon Šušteršič 07:08 18.januar 2013.

    Dej nematrejte te države in se norca delat iz ljudi. Dej priznajte da ste skrumpirani do konca.Ljudje vas imajo ne samo vrh glave vsem je že dvignlo pokrovko. Vsa nepojasnena sredstva vam je treba zaplent pa bi država hitr splavala iz krize.

  • mph 19:36 17.januar 2013.

    Njegov največji kiks je bil, da je pozabil, da Janšo ni možno sodelovati. Z Janšo lahko drugi sodelujejo samo v vlogi predpražnika. Mu pa še naprej zamerim, da je imel levji delež pri največji volilni goljufiji daleč daleč na okrog ...prikaži več in je soodgovoren za prihod Princa teme.

  • mph 19:34 17.januar 2013.

    Vsak dela tisto, kar najbolje obvlada. :-)