Slovenija
20 ogledov

Poslanci tečejo zadnji krog

Poslanci so znova obravnavali predlog o skrajšanem roku za vračilo preplačanega Žurnal24 main
Zadnja seja. Minuto po polnoči bo predsednik države Danilo Türk razpustil parlament.

Po prvem predčasnem razpustu v zgodovini slovenskega državnega zbora (DZ) bodo takoj začeli teči volilni roki za predčasne volitve 4. decembra.

V kabinetu predsednika države so pojasnili, da bo s podpisom akta 21. oktober določen kot datum, ko začnejo teči roki. “Prva volilna opravila (vlaganje kandidatur in dajanje podpisov podpore) bo tako mogoče opraviti že isti dan po odprtju upravnih enot,” so dodali.

Zato se bodo člani državne volilne komisije že na današnji seji seznanili z rokovnikom, navodili volilnim komisijam in podobnim, na korespondenčni seji v petek zjutraj pa jih bodo le še potrdili.

Danes še izredna seja

Za danes ob 14. uri je že sklicana izredna seja DZ, na kateri je za zdaj le ena točka. Anton Anderlič (LDS) pa je predlagal, naj se na dnevni red uvrsti tudi razprava o dogovoru o delu DZ po razpustu.

Meni, da ni dovolj, da so o tem odločali le na kolegiju predsednika DZ, ampak bi morali poslanci z dvotretjinsko večino. Majda Širca (Zares) pa je predlagala sklic še ene izredne seje za obravnavo sprememb zakona o zdravstvenem zavarovanju.

NE PREZRITE! Vse o volitvah na enem mestu: http://www.zurnal24.si/volitve-2011

Z njo bi se otrokom omogočile tudi nenujne zdravstvene storitve, čeprav njihovi starši nimajo plačanih prispevkov. Ali bo DZ zadnji dan obravnaval tudi poročilo komisije, ki je obravnavala posle z zemljišči v Ljubljani, pa ob zaključku redakcije ni bilo znano.

Komentarjev 2
  • privat 09:29 22.oktober 2011.

    ni treba počakaj z šampancem ,verjetno se bojo sami ponovno izvolili...Slovenija je znana po mafijski navezi v politiki in izgleda da nam je sojeno ,da gledamo iste politike celo življenje!! Evropo pa to ne skrbi...Kdo pa nam lahko še pomaga?..

  • albert 08:29 20.oktober 2011.

    Bo treba odpreti šampanjec kot za Novo leto!