Slovenija
7920 ogledov

Poslanec Dejan Zavec: Brez boksa ne bo šlo

Dejan Zavec Vanda Levstik
Med poslanci je tudi nekaj novih obrazov.

 | Avtor: Vanda Levstik Vanda Levstik
Vznemirljivo, pestro in seveda svečano je danes v Državnem zboru, kjer vse teče po že znanem protokolu.

Novinarske ekipe smo v stalni pripravljenosti, želimo si namreč posneti čim več izjav, kar je kar težek zalogaj. V našem državnem zboru je 90 poslancev in poslank. V primerjavi z drugimi parlamenti je naših predstavnikov ljudstva sicer relativno malo. Številka 90 proporcionalno ustreza številu prebivalcev Slovenije (okoli 2 milijona).

Nekateri, ki smo jih videli danes, ne bodo več sedli v poslanske klopi. Čakajo jih druge obveznosti in 2. junija bomo spet videli nekaj novih imen, ko bodo prišli tisti naslednji po vrsti na listi. Najverjetnejšega novega mandatarja Roberta Goloba bo na primer nasledil župan Borovnice Bojan Čebela, Tanjo Fajon, ki bo v novi vladi prevzela zunanje ministrstvo, pa voditelj Jonas Žnidaršič.

Ustanovna seja dz državni zbor Robert Golob Andreja Kert Lucija Tacer | Avtor: Anže Petkovšek Prva ustanovna seja Državnega zbora. Anže Petkovšek

Glede na to, da Gibanju Svoboda pripada kar 41 poslancev in poslank -  kar 22 žensk, kar predstavlja kar 53,7 odstotka poslancev te stranke - smo videli veliko novih obrazov.

Med njimi tudi takšnih, ki smo jih že spoznali, vendar v drugačnih okoliščinah, boksarja Dejana Zavca na primer. Slavni boksar iz Juršincev pri Ptuju se je zlahka uvrstil v parlament. Bil je profesionalni boksar z bogato kariero. Začel je že pri šestnajstih letih, pred profesionalno kariero pa je osvojil devet naslovov amaterskega državnega prvaka in več zmag na mednarodnih turnirjih. 

Dejan Zavec: "Veliko bo treba brati, se učiti."

Dejan, ki je vedno pripravljen govoriti z novinarji, je bil danes prijetno vznemirjen in vesel. Začetne treme zaradi nastopa pred kamero, za razliko od drugih novincev, ni bilo. "Nisem nestrpen, rad ne bi prehiteval, gremo korak za korakom," je najprej dejal in hudomušno dodal, da ima občutek, kot da se vrača v osnovnošolske klopi. "Veliko bo treba brati, se učiti, se prilagajati," je dodal. 

Dejan Zavec | Avtor: Anže Petkovšek Prva ustanovna seja Državnega zbora. Anže Petkovšek
Na naše vprašanje, ali bo še kaj boksal, je odgovoril pritrdilno. "Bom, za to bo še vedno čas." Zaenkrat se bo vozil v Ljubljano, saj mu vožnja ne dela težav. Na vprašanje, "če bo dvorano za boks poiskal v prestolnici," nam je odgovoril, da jih ima kar nekaj na razpolago. "Imam veliko prijateljev in trening je zraven vsega tega še vedno zelo pomemben zame."

dezurni@styria-media.si

 

 

 

Komentarjev 29
  • jakec42 08:45 14.maj 2022.

    Upam da bo prebutal nekaj nepoštenih poslancev.

  • Avatar MS
    MS 16:37 13.maj 2022.

    Boksar Dejan Zavec izhaja iz Trdobojcev pri Leskovcu. Osnovno šolo je obiskoval na Ptuju. Zatem je končal dveletno kovinarsko šolo, kasneje pa še srednjo trgovsko šolo. Leta 2006 je diplomiral na Fakulteti za šport in športno vzgojo! ==> RE: lopov ...prikaži več in ico8, => Dejanu dvakratnem svetovnem prvaku s fakultetsko diplomo niste niti do kolen! Zafrustrirana trola sta, ki pljuvata na vsakega ki ga je ljudstvo postavilo v parlament namesto vaših luzerjev, katerim je 70% volilcev reklo DOST VAS MAMO!

  • Avatar lopov
    lopov 15:40 13.maj 2022.

    lepo bi bilo če bi povedal izobrazbo... ker je on nebo in bo vse skrivnost... Pomožna šola.. neavem če je prilezel do 8 letko pommožne šole... zgodovine nem omenjo... celi putij ga pozna... ma sramotilni steber se ne bi dal ...prikaži večl zabit za ideale Goloba ki jih niti neeeee ve argumetirati zakej jea tam kjer je...