Slovenija
42 ogledov

Poslanec Marinič goljufal na izpitu?

Poslanec SDS Branko Marinič. Dejan Mijović
Zaradi domnevnega goljufanja pri izpitu iz nemščine na fakulteti za organizacijske vede bo poslanec SDS Branko Marinič konec novembra sedel na zatožno klop kranjskega okrajnega sodišča.

Sojenje se bo tako predvidoma začelo dva tedna pred predčasnimi parlamentarnimi volitvami, ugotavlja časopis Delo.

Kranjsko okrožno državno tožilstvo je 29. novembra lani, dober mesec po odvzemu poslanske imunitete Branku Mariniču, na okrajno sodišče vložilo obtožni predlog. V njem Mariniča bremeni kaznivega dejanja ponarejanja listin, ki ga je domnevno zagrešil leta 2005, ko je opravljal svoj prvi poslanski mandat.

Izpit naj bi namesto njega opravljal nekdo drug

Obtožnico je sodišče podalo na podlagi ovadbe Komisije za preprečevanje korupcije. Ta je Mariniču očitala, da se je namesto njega na ustnem delu izpita pred profesorico pojavil neznanec in se poskušal identificirati s ponarejenim indeksom. Kriminalisti so nato z grafološko analizo pisnega dela izpita ugotavljali, ali je tudi tega opravljal nekdo drug.

V skrajšanem postopku mu je sodišče lani izreklo kazen štiri mesece zapora s preizkusno dobo enega leta. Ker je vložil ugovor, je sodbo sodišče petega januarja letos razveljavilo. Postopek se nadaljuje z razpisom glavne obravnave, ki je razpisana za 24. novembra. Za kaznivo dejanje ponarejanja listin je predpisana kazen do dveh let zapora, še poroča časopis.

Komentarjev 9
  • Monika 22:27 29.september 2011.

    ta ne za plačat še položnic....kako lahko hodi na faks?

  • gec 21:53 29.september 2011.

    Vaš komentar smo odstranili, ker ste kršili naš kodeks komentiranja: http://www.zurnal24.si/pravno-obvestilo#kodeks_komentiranja Uredništvo zurnal24.si

  • privat 19:29 29.september 2011.

    Vaš komentar smo odstranili, ker ste kršili naš kodeks komentiranja: http://www.zurnal24.si/pravno-obvestilo#kodeks_komentiranja Uredništvo zurnal24.si