Slovenija
6462 ogledov

Poslanec SDS Franc Rosec brez imunitete

Janez Janša SDS Saša Despot
Na seji mandatno-volilne komisije DZ so danes obravnavali tudi obvestilo Višjega sodišča v Celju o kazenskem postopku zoper poslanca SDS.

Za zaprtimi vrati je danes mandatno-volilna komisija obravnavala tudi obvestilo oddelka za kazensko sodstvo in prekrške Višjega sodišča v Celju o kazenskem postopku zoper poslanca Franca Rosca (SDS).

V stranki so za STA pojasnili, da se Rosec na imuniteto ne po skliceval in mu je komisija v nadaljevanju tako tudi ni priznala.

Gre sicer za pritožbeno zadevo zoper sodbo, s katero je bil poslanec na prvi stopnji oproščen storitve sedmih kaznivih dejanj šikaniranja na delovnem mestu. Branko Aubreht, predsednik Višjega sodišča v Celju, nam je sporočil, da je pritožba na Višje sodišče v Celju prispela 25. aprila 2018 in o njej še ni bilo odločeno.

Franc Rosec, ki je diplomiral na Fakulteti za strojništvo v Mariboru in tudi končal magisterij stroke s področja energetike, se je po končanem študiju se je zaposlil v Termoelektrarni Šoštanj, kjer je bil zaposlen do nedavnega.
Komentarjev 6
  • Resnica 08:33 21.julij 2018.

    Saj ne rabi imunitete,ker smo itak mafijska drzava!Ce kaksnega lopova grdo pogledas ti policija poslje poloznico,ko sem pa jaz na PU.Celje zelev podati kazensko ovadbo pa jo niso hoteli sprejeti in sele po pritozbi na MNZ so jo morali in ...prikaži več so jo.Potem je povsem jasno,da je ljudi strah,ce se policija barabe sciti in postene terorizira,krsi pravice itd.

  • dragec 11:46 20.julij 2018.

    V SSDSS sami mafiojze

  • kapibara1 20:30 19.julij 2018.

    Res kaka kazen, za nekaj, kar nekdo NE išče-zahteva !!