Slovenija
23 ogledov

Poslanec, solastnik podjetij, prejema še 4.367 evrov nadomestila

DZ Nik Rovan
Nekdanji poslanec SNS Miran Györek, ki po prenehanju funkcije prejema nadomestilo plače, je solastnik dveh podjetij. A, kot pravi, v podjetjih ni delovno aktiven in mu nista prinesli nobenega dohodka, poleg tega pa poskuša obe podjetji likvidirati.

Nekdanji poslanec SNS Miran Györek, ki po prenehanju funkcije prejema nadomestilo plače, je solastnik dveh podjetij, Evropa 92 in Prevajalski biro. Če bi bil Györek v teh podjetjih aktiven, ne bi bil upravičen do prejemanja nadomestila po prenehanju funkcije. A nekdanji poslanec zatrjuje, da v podjetjih ni delovno aktiven in od njiju nima nobenih prihodkov.

Podjetje Evropa 92 po njegovih besedah "toliko životari, da obstaja". Sam v podjetju ni bil nikoli zaposlen in ni imel nobenega dohodka, nekoč pa je imel redno zaposlene prevajalce. Odkar je postal poslanec, pa, kot pravi, podjetje skorajda ni delalo, ni imelo nobenega redno zaposlenega, le občasno zunanje sodelavce. Kot dodaja, želi podjetje likvidirati, a so pri tem nastali zapleti zaradi dediščine.

Podjetje Prevajalski biro pa sta po besedah nekdanjega poslanca ustanovila skupaj s sinom, a to nikoli ni poslovalo in ga bodo prav tako zaprli.

Ga še čaka stara služba?

Györek pojasnjuje, da naj bi ga po prenehanju poslanske funkcije čakala stara služba na Srednji poklicni in tehniški šoli v Murski Soboti, a tu ga sredi leta ga ne morejo zaposliti. Kot dodaja, pa obstaja možnost, da ga na šoli ne bodo potrebovali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.