Slovenija
55 ogledov

Poslanec Zvonko Lah SDS zamenjal za NSi

Zvonko Lah, Ljubo Žnidar Saša Despot
Nepovezani poslanec Zvonko Lah je za STA potrdil, da bo v sredo pristopil v stranko NSi in njihovo poslansko skupino.

Poslanec Zvonko Lah, ki je avgusta izstopil iz poslanske skupine SDS, bo od jutri član poslanske skupine NSi. Ta bo po novem štela šest poslancev, kar je toliko kot jih imata stranka SD in Združena levica. Natančnejše podrobnosti prestopa naj bi Lah predstavil na jutrišnji novinarski konferenci.

O njegovi menjavi stranke se je sicer ugibalo že vse od poletja, ko je izstopil iz največje opozicijske stranke. Sam je dejal, da je to storil zaradi čedalje več nedemokratičnih postopkov in ker se stranka preveč ukvarjanja s preteklostjo ter premalo s sedanjostjo in prihodnostjo. 

V nekdanji stranki pa so razloge za njegov izstop iskali drugje. Kriva naj bi bila zamera, ker ga člani njegovega lokalnega odbora niso predlagali kot kandidata za prihodnjih volitvah. "Na nobenem od razgovorov z vodstvom SDS poslanec Lah kot razlog za izstop iz PS SDS ni navajal nobenih vsebinskih dejstev, ki se pojavljajo v njegovih medijskih izjavah," so zapisali v izjavi za javnost in dodali, da je poleg dejstva, da ga kot kandidata za poslanca ni na listi, Lah omenjal le še svoje nezadovoljstvo, ker ni postal predsednik odbora za kmetijstvo v DZ.

 

Poleg Laha je v tem mandatu iz SDS izstopil tudi poslanec Andrej Čuš. V SDS pa so se nato zoper oba vložili tožbo za povrnitev stroškov za volilno kampanjo. Izračuni stroškov pa naj bi po mnenju obeh prenapihnjeni.

Komentarjev 6
  • blueone 19:26 01.februar 2017.

    Svobodna odločitev je, da prestopiš kamor želiš.

  • Avatar čavez
    čavez 13:05 01.februar 2017.

    Poščijem se na Janšo, tipi ki skačejo iz ene stranke v drugo jim je zgolj interes denar in da svojo rit namaka v koritu naredil pa do sedaj ni nihče ničesar.

  • OneCent 06:24 01.februar 2017.

    As ti janševik?