Slovenija
66 ogledov

Poslani na ulico, ker ni dela

Akademijo naj bi vodil ravnatelj, menda uradno zaposlen v šoli za policiste, ki Žurnal24 main
Policija. Predavatelji policijske akademije za dva tedna šolo menjajo za policijske postaje.

(Re)organizacija. Predvidoma 1. februarja predavatelji skupaj z bodočimi policisti za dva tedna zapuščajo policijsko akademijo in se selijo med delujoče varuhe reda in miru.

Spoznavali naj bi policijsko delo na terenu in se seznanjali tudi z novostmi tega dela. Operativno bodo k policijskemu delu na terenu, denimo na ogledih in hišnih preiskavah, težko prispevali, saj bi se jih lahko udeleževali le ob spremstvu vodstva določene policijske postaje ali uprave, kamor bodo v naslednjih dneh predvidoma z odločbo dodeljeni," pravi Milan Klemenčič, sindikalni vodja na policijski akademiji.

Potni stroški najhujši
Varčevanje. Zaradi reorganizacije dela policije naj bi država prihranila. Koliko, nam z generalne policijske uprave do oddaje članka niso odgovorili. “Najdražje je, da na leto za potne stroške zaposlenim namenimo milijone, ker se nekdo vozi iz Slovenj Gradca v Metliko,” pravi sindikalist Klemenčič.

Šola bo do aprila prazna
Neuradno naj bi zaposleni nadrejenim decembra sporočili, kje bi od prihodnjega torka želeli začasno službovati. "Večina nas je prosila za dodelitev na policijske postaje čim bliže domovom," pojasnjujejo neuradni viri blizu akademiji. Zadnjič so bili učitelji policijskih kandidatov tako začasno premeščeni na druga delovna mesta pred petimi leti. "Zaposleni imajo bolj občutek, da so poslani tja, ker se zanje drugega dela ne najde. Ni jim pa niti najbolj jasno, k čemu bi lahko s tem pripomogli in kaj točno bodo sploh delali ta dva tedna. Res je, da je trenutno šola prazna. Trenutno se na terenu že usposablja skupina kandidatov za policiste, ki se s trimesečne prakse vrača aprila. Predavatelji tako v tem času dejansko nimajo običajnega pedagoškega dela," dodaja Klemenčič. Tudi po vrnitvi zaposlenih na akademijo pa naj bi deset delovnih mest ostalo nezasedenih. "Ta delovna mesta z julijsko reorganizacijo policije niso bila ukinjena, čeprav tam ni nihče zaposlen," razloži Klemenčič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.