Slovenija
46 ogledov

Poslanka Koren Gombocova res grešila, pravi tožilstvo

Alenka Koren Gomboc Mediaspeed.net
Poslanka SDS Alenka Koren Gomboc se je kljub njenemu dosedanjemu zanikanju krivde znašla v kazenskem postopku zaradi njenega predstavljanja s ponarejenim spričevalom. Postopek je poslanka zaustavila s tisoč evri.

Praktično že od svojega nastopa nadomestne poslanke pred nekaj meseci se je morala Alenka Koren Gomboc (SDS) otepati namigovanj, da spada v klub poslancev s ponarejenimi izobrazbami. Zaradi tega naj bi tudi izgubila službo v poslovalnici SKB banke, a je sama venomer zanikala, da bi bilo z njeno izobrazbo kaj narobe oz. da bi sama kaj storila narobe. Tudi ni nikoli povedala, da je bila zaradi tega v kazenskem postopku.

Okrožno državno tožilstvo iz Slovenj Gradca pa je po poročanju Pop TV sedaj potrdilo, da so proti Koren Gombocovi resnično vodili kazenski postopek zaradi suma ponareditve javne listine - spričevala. Postopek je bil sprožen leta 2007, ker je Koren Gomboceva delodajalcu predložila ponarejeno spričevalo o svoji izobrazbi. S tožilstva so sporočili še, da je bil postopek pravnomočno ustavljen, potem ko se je sedanja poslanka pogodila s tožilstvom in v zameno za kazen v javno dobro na račun slovenjgraške bolnišnice nakazala tisoč evrov.

Sedanja poslanka tudi danes trdi, da do ugotovitve tožilstva tudi sama ni vedela, da njena pridobljena izobrazba na šoli, ki jo je obiskovala, ni priznana. Na vprašanje novinarja, ali ne meni, da bi morala po tem razkritju odstopiti, pa je le ponovila: "Nisem vedela, da je ponarejeno in da je karkoli narobe. Ne vem, zakaj bi bilo sedaj lahko karkoli narobe."

Neuradno naj bi proti poslanki na tožilstvu potekal še en predkazenski postopek, je še poročala televizija.

Klub "prepametnih" poslancev

V državnem zboru poleg Koren Gomboceve sedi še nekaj poslancev, ki so se izkazovali za bolj izobražene, kot so v resnici. Branko Marinič, prav tako iz SDS, je edini odstopil, ker je bil pravnomočno obsojen zaradi napeljevanja k ponarejanju listin. Ivan Simčič je moral zapustiti DeSUS, ko mu je zmanjkalo izgovorov glede ponareditve srednješolskega spričevala. Borut Ambrožič iz Pozitivne Slovenije se je kitil z nazivom magistra, za katerega so mu dokazali, da si ga je pridobil s prepisovanjem dela drugih. Mitja Meršol, prav tako iz Pozitivne Slovenije, je do diplome prišel po bližnjici, uporabil naj bi kar svojo knjigo.

Komentarjev 10
  • dragec 20:51 18.januar 2013.

    Temu bi spoštovana KOBO in Darkec nasprotovala, kot ideološko prepojena komunista v prejšnjem sistemu. Saj je njihov veliki vodja bil del sistema in pravočasno obrnil kaput. Njegov inkvizitor iz 90 tih let, miličnik Gorenk, je sicer potreboval mal več časa, ...prikaži več je pa zadel pravo zamenjavo za ZKS - SDS

  • rogg 21:54 17.januar 2013.

    In kdaj gre krave past ???

  • KOJAK 20:57 17.januar 2013.

    Dokler se boste slovenčki delili na leve in desne nas BODO OBOJI NATEGOVALI. Saj vsi isto delajo... samo še v NSi in SLS niso našli ponarejene diplome, nemara zato ker jih je tako malo. In potem se ta goveda poslanska ...prikaži več še delajo nevedne in nedolžne, vodje jih pa še zagovarjajo, ker vedo da za njimi stojijo volilci-slovenčki, ki se delijo na leve in desne in so zvesti svojemu idolu ne glede na to da je kriminalec, lažnjivec...