Slovenija
8074 ogledov

Poslanka poziva Janšo: "Prosim, povej, kdaj ..."

Janez Janša Profimedia
Tako sta se udarila Janez Janša in Ljudmila Novak.

"V času mandata naše vlade je ⁦Ljudmila Novak⁩ z veseljem prala perilo v tujini in kritizirala ⁦vlado. Sedaj pa, ko res mesarijo po ⁦RTVSlovenija⁩ - se menda to ne spodobi," je na družbenem omrežju X zapisal predsednik SDS in nekdanji premier Janez Janša, ki ga je zmotila izjava za javnost, ki jo je posredovala evropska poslanka.

Novak: "Domačega perila ni spodobno prati v tujini"

"Čeprav smo politiki z mediji večkrat na nasprotnih bregovih, je svoboda medijev nekaj, kar je nujno za obstoj demokratičnih vrednot. Od tega je odvisen tudi ugled Slovenije. Sama kot evropska poslanka pa v tem mandatu nisem odpirala nobenih formalnih postopkov v povezavi z medijskimi čistkami, saj sem prepričana, da domačega perila ni spodobno prati v tujini," je med drugim zapisala evroposlanka Ljudmila Novak. Izjava se očitno nanaša na delovanje njene poslanske kolegice Romane Tomc (SDS), ki zaradi "popolnega političnega prevzema RTV Slovenija" od Evropske komisije zahteva ukrepanje. 

Znotraj poslanske skupine EPP, katere članica sta tako Novak kot Tomc, naj bi na pobudo Tomc tudi potekala razprava o "nesprejemljivi kadrovski čistki" na TV. Kot je znano so na TV Slovenija po odstopu Jadranke Rebernik zamenjali več urednikov in voditeljev osrednjih informativnih oddaj. 

"Drugi poslanci se zgražajo nad nami

"Prosim, povej, kdaj, kje in s katerimi besedami sem v Evropskem parlamentu kritizirala tvojo Vlado?" je Janšo pozvala Novak. "Moja kritika se je nanašala izključno na tvoja ravnanja in neprimerne tvite, ki so načenjali kredibilnost funkcije predsednika slovenske vlade in kredibilnost Slovenije, kar sem tudi povedala na internem zasedanju poslanske skupine EPP, ko sta tvoja poslanca enostransko prikazovala razmere v domovini in tega nisem mogla več poslušati. Sicer pa mislim, da moramo umazano perilo prati doma in ne v EP, kjer se zgražajo nad medsebojnimi obračunavanji slovenskih poslancev."

Komentarjev 9
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 07:28 28.september 2023.

    Mene žalosti to, da v EU pošiljamo tako nesposobne diplomate !? vse kar je za odpis politične stranke v vseh članicah pošljejo v EU in potem se čudimo, da iz Bruslja prihajajo kumarice. in to za kakšen denar ? EU ...prikaži več bo zaradi takšnih grebatorjev razpadla.

  • Avatar Leon
    Leon 14:15 27.september 2023.

    Novakova je ohranila vsaj delček človeške kulture ,kar za Romano Tomc ne velja . Romana pljuva po vsem kar Janezu ne ustreza . Na koncu bo končala kot Janezov izpljunek .

  • sam1 14:12 27.september 2023.

    Ko ga postavijo pred dejstvo,vedno izgleda na fotki,kot bi ga ravno spustil v hlače.....