Slovenija
188 ogledov

Poslanka Ramšakova: nekdanji partner ne more plačati

Sonja Ramšak Mediaspeed.net/SDS
Poslanki in podpredsednici SDS Sonji Ramšak naj bi že tri leta grozila rubež in izselitev iz občinskega neprofitnega stanovanja v Celju, kjer je najemnica, saj ne plačuje najemnine. Sama pravi: plačevati bi moral moj bivši partner.

Po navedbah današnjega Dela Sonja Ramšak celjskemu občinskemu podjetju Nepremičnine plača najemnine in stroške šele, ko se napovejo sodni izvršitelji. Medtem ko izjave za časnik ni želela dati, se je Ramšakova pozno popoldan prek SDS-ove PR službe le javila.

Kot pojasnjuje, je oktobra 2010 prekinila 28-let trajajočo izvenzakonsko skupnost in se februarja 2011 odselila iz stanovanja, ki je v lasti podjetja Nepremičnin. "Žal moj bivši partner zaradi svoje nizke pokojnine, najemnine in ostalih stroškov ni bil vedno sposoben poravnavati, zato sem obveznost prevzela nase, žal pa sem bila z njegove strani obveščena o neporavnavi obveznosti šele tedaj, ko je bil izdan sklep o izvržbi oziroma rubežu, oziroma ob izdaji sklepa o "deložaciji". Vseskozi skrbim tudi za svojo brezposelno hči. V konkretni zadevi neplačevanja neprofitne najemnine pa menim, da je moja edina napaka ta, da prenos najemne pravice v dogovoru z Nepremičninami d.d. Celje še ni bila prenesena na bivšega partnerja, o čemer sem se dogovarjala z direktorico omenjene družbe v začetku meseca oktobra. Celoten dolg navedenemu podjetju bo vsekakor poravnan v dogovorjenem roku."

Zadnjič poravnala tik pred volitvami

Kot poroča Delo, naj bi za omenjeno stanovanje sodišče Ramšakovi, ki je sicer tudi celjska mestna svetnica, izdalo sklep o deložaciji že leta 2009. Celjsko občinsko podjetje Nepremičnine, ki upravlja občinska stanovanja, je sodnim izvršiteljem večkrat naročilo izselitev, a so jo nato preklicali.

Po podatkih časnika je izvršitelj zaradi dolgov Ramšakove rubež napovedal že lani, a jih je Ramšakova tik pred državnozborskimi volitvami poravnala. Po izvolitvi v DZ pa naj bi znova nehala plačevati račune.

Direktorica Nepremičnin Danica Doberšek je za Delo dejala, da neplačnike s sklepom sodišča o prisilni izselitvi običajno prepričajo v poravnavo dolgov. Po njenih navedbah so tako ravnali tudi v tem primeru in z Ramšakovo dosegli dogovor, da bo najemnino plačala do konca meseca.

V Delu so izvedeli, da bi morala Ramšakova plačevati Nepremičninam nekaj več kot 240 evrov najemnine na mesec, ki pa je med marcem in avgustom letos ni poravnala. Nepremičninam so za dolg z glavnico in obrestmi v višini dobrih 1400 evrov v DZ Ramšakovi od plače v začetku oktobra odtegnili 1100 evrov. Preostanek dolga in pravdne stroške bo še morala poravnati, piše Delo.

Komentarjev 21
  • Žurnalček 23:42 24.oktober 2012.

    Pol si pa še špoga neplačevanje . Eni v SLO so prešli vse meje dobrega okusa.To je pa tako ko ti je predsednik edini vzgled in ideal !!!

  • Žurnalček 23:39 24.oktober 2012.

    Obćinsko stanovanje sta dobila kot par. Ker se je ona javno izselila, oseba , ki je ostala v stanovanju , ker je stanovanje občinsko, nima več pravice do te KVADRATURE stanovanja, ampak mu po zakonu pripada garsonjera, ostali višek kvadrature ...prikaži veče po kot najemnina po TRŽNI ceni. Sprašujem čelnike občine iz vrst SLS ali je temu tako.Ne ni ampak stvar zamegljujejo z neplačevanjem ! A so v SDS res same ločene trebe al kaj ? Maste vi tam v SDS kakšne na položajih, k so prvič poročeni in neločeni, al je to en kupleraj !

  • 24kur 15:21 22.oktober 2012.

    Toliko napisanega, odkritega...pa noben ne odgovarja....narod pa še vedno NIČ!!!! Imajo nas za prave telebane! Politika zavadi pa vladaj....e moji Levi in Desni kaj ste slepi!