Slovenija
31 ogledov

Poslanka SDS vpletena v kaznivo dejanje?

Alenka Koren Gomboc Mediaspeed.net
Alenke Koren Gomboc, poslanke SDS in sestrične Urške Bačovnik Janša, naj iz banke ne bi odnesla zgolj pomanjkljiva izobrazba, temveč dolgi prsti, danes poročajo v Dnevniku.

Da preiskujejo sum, da je Alenka Koren Gomboc vpletena v kaznivo dejanje, so za Dnevnik potrdili tudi na Policijski upravi Celje in okrožnem državnem tožilstvu. Z zbiranjem informacij in obvestil bodo v predkazenskem postopku kriminalisti poskušali ovreči ali potrditi sume, navedene v ovadbi.

Kot poročajo, naj bi bilo iz nje razvidno, da naj bi Koren Gombočeva v času, ko je bila zaposlena v banki SKB, kjer je med drugim odobravala tudi kredite, zlorabila svoj položaj in pridobila protipravno premoženjsko korist. "Z drugimi besedami, kot piše v ovadbi, naj Koren Gombočeve iz banke v prvi vrsti ne bi odnesla pomanjkljiva izobrazba, temveč dolgi prsti", pravijo na Dnevniku. Njeno personalno mapo naj bi namreč vzeli pod drobnogled šele, ko so bili v zvezi z njo sproženi določeni postopki. Viri blizu banki so za Dnevnik povedali, da glede tega "obstajajo zapisniki", kaj natančno je v njih, pa jim ni uspelo izvedeti. Dodali so, da so, ker so očitki hudi, za komentar prosili tudi poslanko, a ga niso dobili.

Zaokrožila navzgor

Dnevnik poroča, da naj bi Koren Gombočeva zlorabila svoj položaj tako, da je pri določenih kreditih, ko so že bili odobreni, popravila vrednost navzgor. Ali ta navedba drži, bodo v preiskavi ugotavljali kriminalisti.

V banki so zgodbo očitno pometli pod preprogo, navaja časnik in dodaja, da njegovi viri ne izključujejo, da v ozadju niso bili tudi politični vplivi. Koren Gombočevi naj bi namreč zaposlitev v banki priskrbel takrat zelo vpliven član SDS in nekdanji direktor družbe Johnsons Controls Jože Grah iz Slovenj Gradca, a jim tega pri njem ni uspelo preveriti.

Zaplet z izobrazbo

Koren Gombočeva se je na kandidatni listi stranke SDS za predčasne državnozborske volitve predstavila kot ekonomska tehnica, vendar pa te srednješolske izobrazbe po informacijah Dnevnika nima. Kot zatrjujejo, jim je povedala, da se je vpisala na UPI Ljudsko univerzo Žalec, kjer pa je še 31 drugim "nekdo" ponudil, da pridejo do izobrazbe po krajši poti. Da nekaj ni v redu, naj bi posumila šele, ko je začela dobivati čudna SMS-sporočila, v katerih ji je "nekdo" očital, kako je s pomanjkljivo izobrazbo sploh lahko dobila službo v koroški poslovalnici banke SKB.

V Dnevniku so celo zapisali, da "praga žalske ljudske univerze UPI ni nikoli prestopila, iz njenega življenjepisa, objavljenega na spletni strani stranke SDS, pa je razvidno, da se je po osnovni šoli izobraževala na srednji kmetijski šoli v Šentjurju, vmes opravila določene prekvalifikacije, zdaj pa je vpisana na izobraževalni center B2, program ekonomski tehnik".

Kljub preverjanju, kakšno izobrazbo ima, Dnevniku tega ni uspelo izvedeti iz njenih ust. Po njihovih informacijah je njen osnovni poklic kmetovalka, saj je v Šolskem centru Šentjur končala triletno poklicno izobraževanje. Kako je čez noč postala ekonomska tehnica, v Dnevniku niso izvedeli.

"Prišlo je do napake"

Je pa na lokalnem radiu v povezavi z njeno izobrazbo povedala, da se je pri njej zgodila napaka oziroma kar dve, pišejo v Dnevniku. "Pri navedbi njene izobrazbe naj bi se namreč 'zmotili', prav tako pri letnici njenega rojstva, saj so jo postarali za 20 let. Na kandidatni listi je bila tako namesto letnice rojstva 1975 napisana letnica 1955," pišejo. Ali se je zgodila napaka ali pa je bilo to storjeno namerno, saj bi po mnenju Dnevnika SDS tako lažje prišla do ženskih kvot, jim ni uspelo izvedeti. V SDS so jim na vprašanja odgovorili, da so glede poslanke Koren Gombočeve vsa pojasnila že posredovali.

Koren Gombočeva navedbe odločno zavrača

Kot je dejala, do današnje objave v medijih ni niti vedela za prijavo in za policijsko preiskavo.

Da je kot bančna uslužbenka pri kreditih, ki so že bili odobreni, popravila vrednosti navzgor, odločno zavrača, tudi sicer pa dvomi, da bi bilo kaj takega v banki sploh mogoče storiti. Uslužbenec namreč samo pripravi vloge, kredite pa odobravajo odbori, je pojasnila.

Dejala je še, da se ji zdi nenavadno, da so takšni namigi v medije prišli po več kot šestih letih, odkar je delala na SKB. Če bi bilo kar koli narobe, bi se po njenem mnenju izkazalo takoj.

Pojasnila je tudi, da je po izobrazbi prodajalec in da je zdaj vpisana še na program ekonomski tehnik, za katerega upa, da ga bo kmalu končala.

Komentarjev 30
  • varan 18:29 07.marec 2013.

    Ta je ta prava: spodžiranje in rušenje komunajzarskega gospodarstva je domoljubno dejanje, ne kraja.

  • Veteran 20:07 06.marec 2013.

    Mi ne potrebujemo policije niti sodstva saj naši vrli novinarji vejo vse!!??

  • Sefik Kurbegovic 19:16 19.december 2012.

    alenka nova poslanka naj nebi imela težav kjer njen svak janez ima škarje za svoje prijatlje kjer ima tudi sam korst od tega alenkica bo dobila še odpremnino