Slovenija
5423 ogledov

Poslanka zelo jezna zaradi minute in pol zamude

seja državni zbor poslanci Državni zbor/Sušnik Matija
Poslanka je opozorila tudi na neresnost premierja Roberta Goloba, ki po njenem prepogosto zamuja.

Državni zbor je s poslanskimi vprašanji premierju Robertu Golobu in ministrom danes začel zadnjo redno sejo pred parlamentarnimi počitnicami. 

34 vprašanj so danes namenili vladni ekipi, vendar kar na enajst zaradi odsotnosti nekaterih ministrov in ministric ne bo odgovorov. 

Poslanko SDS Jelko Godec je najbolj zmotilo opravičilo ministrice Dominike Švarc Pipan, ki je odsotna zaradi dopusta. "Terminski načrt sej državnega zbora je najavljen leto dni naprej, enkrat mesečno. Na ponedeljek so vedno na dnevnem redu poslanska vprašanja. Letni dopust ni opravičilo izostanka iz državnega zbora, zato lahko to jemljemo kot nekakšno neopravičeno odsotnost," je dejala Godec, ki je opozorila na neresnost vlade, saj ministrstvo za pravosodje in ministrstvo za zdravje na seji nista imeli svojega predstavnika. Minister Danijel Bešič Loredan se je sicer opravičil zaradi težav z zdravjem.

Jelka Godec: "Ministrica za pravosodje je odsotna zaradi letnega dopusta, nima nobenih predstavnikov. Imamo 34 poslanskih vprašanj in pri enajstih ne bo odgovorov."

Poslanka ogorčena zaradi minute in pol zamude

Poslanka je opozorila tudi na neresnost premierja Roberta Goloba, ki po njenem prepogosto zamuja. "Danes smo znova čakali predsednika vlade. Ker ni prišel točno, smo začeli minuto in pol pozneje," je dejala. "Če raste ugled državnega zbora, ugled vlade zagotovo ne more rasti s takšnimi odsotnostmi, prihajanji z zamudo."

Poslanko je še zmotil premierjev prihod v dvorano, kjer se odvija plenarno zasedanje in kjer je predsednik vlade kot prvi danes odgovarjal na poslanska vprašanja. "Sprehod čez podij? Menim, da nek bonton v državnem zboru še vedno obstaja," je bila jasna poslanka. 

Na opozorila poslanke SDS se je odzvala predsednica državnega zbora Urška Klokočar Zupančič. Vlado je pozvala k prisotnosti ministrov ob poslanskih vprašanjih, ter da pridejo pravočasno. "Če pa že ne morejo, naj na sejo, zaradi spoštovanja do državnega zbora, pošljejo vsaj državne sekretarje. Državni zbor je najvišji predstavniški organ in si zasluži spoštovanje," je dodala Klokočar Zupančič. 

dezurni@styria-si

Komentarjev 28
  • lojs 16:11 26.junij 2023.

    sem že mislil, da bo danes prenos seje sveta rtv, da kot plačnik kaj novega izvem, pa je baje že vsega konec in nobenega prenosa, vsi na dopustu, sklepčni prisotni in neprisotni, pa to ni res

  • 4c6cfe4fc7e22c0da661424350902bc28121c881 15:48 26.junij 2023.

    No kdorkoli, ki služi Janši (kot recimo tale antipatična Godec) in se pritožuje zaradi točnosti in spoštovanja manir, je seveda zelo dvoličen. JJ znan po tem, da ga ni na sodišče, ne dviguje sodnih pozivov, ne prihaja na seje parlamentarnih ...prikaži več komisij, ko je vabljen...in sedaj neka moralno sporna Godec tule pametuje...narobe svet.

  • Kmodri 15:32 26.junij 2023.

    Kako potniki SŽ navdušeni nad zamudami vlakov! Pa neusklajenost avtobusnega prevoza z železnico. Govno poslansko!