Slovenija
9 ogledov

Posledice neurja: hiše brez streh

Reševanje osebnega avtomobila v Logatcu. (Foto: bralka Mateja Verbič) Žurnal24 main
Posledice včerajšnjega neurja na srečo niso tako hude, kot je bilo pričakovati, kljub temu pa je nekaj hiš ostalo brez strehe, trije avtomobili so končali pod porušenim drevjem in vejami.
Posledice neurja v Logatcu si lahko ogledate v galeriji in videu.

Tokrat neurje ni prizaneslo delu Štajerske, Primorske in osrednje Slovenije. Na Štajerskem v občini Podlehnik sta dve hiši ostali brez strehe, močan veter pa je podiral tudi drevesa. Eno je tako poškodovalo električno napeljavo, zato so bili ljudje nekaj časa brez elektrike. Gasilci so priskočili na pomoč domačinom, ki so hiteli vsaj za silo prekriti manjkajoče dele streh.

Aktualno vremensko napoved, in kaj nas čaka v prihodnjih dneh, si lahko ogledate na našem vremenskem portalu vreme.net.

Tudi v Logatcu so morali gasilci priskočiti na pomoč zaradi razkritih streh. Manjkajoče dele strehe na dveh objektih so začasno nadomestili s ponjavami. Pomagati pa so morali tudi vozniku osebnega vozila, ki je, ko je prišel na parkirišče, ugotovil, da je na njegov jekleni konjiček padlo drevo.

Tudi v Kopru in Portorožu so morali delavci cestnega podjetja izpod večjih polomljenih vej reševati osebna avtomobila.

Posledice pa bi bile lahko veliko hujše, če bi se uresničila napoved uradne spletne strani za opozarjanje javnosti na vremenske ujme po Evropi. Ta je namreč napovedovala možnost hudega neurja v Sloveniji, ki bi povzročilo ogromno gmotno škodo.

Konec neurij
Na Agenciji RS za okolje za danes napovedujejo možne plohe, za prihodnje dni pa bolj ali manj sonce in od petka naprej znova temperature od 30 stopinj Celzija naprej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.