Slovenija
3377 ogledov

Posledice: Še vedno nevarno, ves čas se sliši proženje kamenja

PGD Bistrica pri Tržiču
Cesta je zelo poškodovana, sporočajo gasilci in policisti.

"Cesta Podljubelj - Ljubelj je do nadaljnega zaprta zaradi zemeljskega plazu, " so pod fotografijo zapisali gasilci PGD Podlubelj, ki so preko dneva skupaj s kolegi iz PGD Bistrica pri Tržiču odstranjevali skale nad zadnjim predorom proti Ljubelju.

S kranjske policije pa so sporočili, da vedno obstaja nevarnost proženja kamenja z bližnjih sten in melišča. Na cesti, ki je na krajšem odseku močno poškodovana, pa so ostale tudi še velike skale.

Zaenkrat so lahko s ceste odstranili samo manjše skale in začasno ustvarili ozek prehod za vozila, ki so ostala nad plazom kamenja. Skupno so pristojni ob hkratnem spremljanju terena omogočili varen prehod okoli 30 vozilom in kombijem.

Ves čas se na območju sliši proženje kamenja, zato policija prosi vse, naj ne peš niti z vozili ne prehajajo zapor in naj se ne zadržujejo na območju, ker je nevarno.

Poseben režim

Poleg policije so na kraju intervenirali gasilci društev Podljubelj in Bistrica pri Tržiču ter Civilna zaščita občine Tržič. Za lokalno prebivalstvo bo veljal poseben režim prehodov skozi nevarno območje, ki ga bodo sproti usklajevali s Prostovoljnim gasilskim društvom Podljubelj, ki je tudi glavni kontakt za to aktivnost.

Za prihodnje dni je predvidena ocena stanja in uskladitev aktivnosti med pristojnimi za naprej. Cesta z obeh strani meje bo ostala zaprta do nadaljnjega.

Trgovina na Ljubelju je zaprta, na planinskih postojankah pa po podatkih policije ni ljudi. Policija bo na območju izvajala pogostejše kontrole.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.