Slovenija
67 ogledov

Poslednja seja

Seja vlade
1/7
Anže Petkovšek
Danes se je zadnjič sešla Pahorjeva vlada.

Zadnja redna seja vlade Boruta Pahorja je nosila številko 172. Namesto na običajni lokaciji na Gregorčičevi ulici so se ministri v odhodu še zadnjič sešli v Vili Podrožnik.

Primopredaje že v soboto

Po pričakovanjih bodo nove ministre potrdili že na jutranji seji državnega zbora. Danes mora šest kandidatov še opraviti zaslišanja pred pristojnimi odbori, vendar bodo najverjetneje tako kot njihovi kolegi v torek dobili potrebno podporo.

Primopredaje bodo sledile že v soboto.

Zahtevajo takojšnje ukrepanje

V Zboru za republiko so na vlado v nastajanju naslovili apel. Od nove vlade tako zahtevajo, naj takoj analizira stanje v državi in „slovenski javnosti zelo odkrito nalije čistega vina“. Za tem naj izvede ključne protikrizne ukrepe: „To mora storiti v sodelovanju s socialno-ekonomskimi partnerji, a upoštevaje objektivne ekonomske razmere, naslanjajoč se na svojo odgovornost in legitimnost za zagotovitev boljšega jutri.“

Vse pa so pozvali k zavedanju o resnosti zgodovinskega časa, ki ga živimo in ki od nas terja odgovorno delovanje v skupno dobro: „Če tega ne premoremo in če ne bomo zmogli minimalne enotnosti ter iskrenega sodelovanja, nam ne grozi le ekonomski grški scenarij, temveč zaton same republike. Te brez odgovornega sodelovanja v imenu skupnega dobra namreč ni“Sodelujte v naši anketi (objavljena zgoraj) in povejte, po čem ste si vlado najbolj zapomnili. Svoje mnenje nam sporočite tudi preko Twitterja: @Zurnal_24, #Z24anketa)

Komentarjev 3
  • jaki 19:13 09.februar 2012.

    kako ne bodo dobro razpoloženi, saj se bo 95 % teh pijavk eno leto pajsalo na zavodu za zaposlovanje z nadomestilom štirih delavskih plač mesečno! pesjani...

  • PIKO5 13:40 09.februar 2012.

    kresal, zalar, golobič BULMASTIFI, NPU, ŠE ENA PRILOŽNOST..

  • Alen Jekliz 11:00 09.februar 2012.

    po aferah in ne spoštovanju predsednika vlade