Slovenija
196 ogledov

Poslovali so z izgubo

Direktor ZD Laško Marko Ratej meni, da bodo glede na manjše število zaposlenih v Žurnal24 main
Zdravstveni dom. Pestita ga tako prostorska kot kadrovska stiska.

Laško. “Že leta 2009 smo poostrili nadzor nad porabo materiala in ga lani porabili za okoli sedem odstotkov manj. Zmanjšali smo tudi stroške dela, predvsem na račun upokojitev, ki jih nismo nadomeščali z novimi zaposlitvami, a smo kljub temu leto končali s skoraj 157 tisoč evri izgube,” je Marko Ratej, direktor Zdravstvenega doma (ZD) Laško, pojasnjeval občinskim svetnikom.

Težave s kadri
Izredni strokovno-finančni nadzor je pokazal, da za številne samoplačniške storitve ali storitve z doplačilom v zobozdravstveni ambulanti ni bil izdan račun, denar pa ne oddan v blagajno ZD, s čimer so bili oškodovani za skoraj sedem tisoč evrov. Zaradi tega so dve delavki odpustili, en delavec pa se je upokojil. “Podobno kršitev smo ugotovili še pri eni zobozdravnici in jo prav tako odpustili,” pojasnjuje Ratej, ki opozarja tudi na prostorsko stisko.

Na zemljišču začasno parkirišče
Patronažno varstvo, zdravstveno vzgojo, materinsko šolo in antikoagulantno ambulanto izvajamo v kletnih prostorih, sicer namenjenih arhivu in skladiščenju,” pove. Denarja za gradnjo novega objekta trenutno ni, zato so zemljišče, ki so ga že kupili v ta namen, začasno preuredili v parkirišče in s tem začasno rešili vsaj en prav 
tako pereč problem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.