Slovenija
224 ogledov

Poslovil naj bi se prvi mož Mercatorja Toni Balažič

Toni Balažič Anže Petkovšek
Na sredini izredni seji nadzornega sveta, ki bo potekala v Zagrebu, naj bi se po informacijah TV Slovenija poslovil prvi mož uprave Mercatorja Toni Balažič. Odstop naj bi po poročanju ponudil zaradi osebnih razlogov in ne pritiskov.

Seja Mercatorjevega nadzornega sveta bo po poročanju spletnega portala Finance sicer povezana z dogajanjem okoli likvidnostnih težav Agrokorja in pogajanja z upniki, sklic pa naj bi zahteval prav Balažič. O tem, da naj bi Balažič zapustil Mercator, se je govorilo že več mesecev, a so informacije vodilni vselej zanikali.

Na mesto Blažiča po neuradnih podatkih Večera prihaja Tomislav Čizmić, ki je v času Žige Debeljaka vodil Mercator na Hrvaškem. Nazadnje pa je bil zadolžen za integracijo in poslovne sinergije Mercatorja in Agrokorja.

Novinarka TV Slovenija Vesna Zadravec pa je poročala, da bi bila lahko Balažičeva poteza o ponujnem odstopu tudi taktične narave, saj se zaradi poslovnih težav lastnika Mercatorja, Agrokorja, menja vodstvo in lastništvo hrvaškega koncerna. Mogoče je tudi, da so nesoglasja med Balažičem in lastnikom postala prevelika, dokončno pa bo znano v sredo, ali bodo nadzorniki Balažičev odstop sprejeli.

 

Komentarjev 5
  • Dixon 10:10 05.april 2017.

    Oz. bojkotirajte Mercator dokler bo v njem več tujih (hrvaških) izdelkov, kot slovenskih!

  • Papaja Popi 07:39 05.april 2017.

    Jaz sem že !

  • Žurnalček 21:38 04.april 2017.

    Slovenci , bojkotirajte Merkator , dokler ga Todorić ne proda nazaj !!!!!