Slovenija
1288 ogledov

Poslovil se je marec, kot ga do zdaj ne pomnimo

Zima
Arso je objavil podatek za letošnji marec, kot ga še ni bilo.

Prvič, odkar obstajajo podatki za Ljubljano (od 1901), se je zgodilo, da je bila v istem koledarskem letu povprečna marčevska temperatura zraka nižja od januarske, so na Arsu zapisali na svojem Twitter profilu.

Mraz in sneg v Evropi Ogrejte se od znotraj Zdravje 10 nasvetov, kako vzdrževati temperaturo v ekstremnem mrazu

Pregledali smo današnje najnižje temperature, ko so na Kredarici ob 8. uri zjutraj izmerili -9 stopinj Celzija, v Ratečah pa je bilo 0 stopinj Celzija. Na Kredarici je višina snežne odeje še vedno zajetnih 560 centimetrov, na Voglu 360 centimetrov in v Ratečah 30 centimetrov. 

Opozorilo mehanika Avto V mrazu v avtomobilu nujno izklopite ta sistem

Tudi v naslednjih dneh bo ponekod zjutraj še pritisnil mraz. Ponoči se bo namreč postopno razjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 3, ob morju okoli 5, v alpskih dolinah s snežno odejo do -5 stopinj Celzija.

Sneg, zima Zdravje Slovenija: Mraz terjal prvo smrtno žrtev

Ponedeljek bo prinesel pretežno jasen dan. Popoldne bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 18 stopinj Celzija.

Žled Postojna Vreme Slovenija Po mrazu in snegu danes nova grožnja: Žled!
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.