Slovenija
7133 ogledov

Poslovite se od pomladnih temperatur, spet bomo imeli minus

Mrzlo jutro
Kakšno vreme nas čaka v naslednjih štirinajstih dnevih?

Vremenoslovci za popoldan v zahodni in v osrednji Sloveniji napovedujejo pretežno oblačno vreme, predvsem v hribovitih krajih na zahodu bo občasno deževalo. "Na vzhodu bo še deloma sončno," pišejo pri Agenciji za okolje. "Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. Zvečer se bodo padavine prehodno razširile nad večji del države."

Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu okoli 9, drugod od 14 do 22 stopinj Celzija.

Jutri zjutraj se bo oblačnost trgala. "Čez dan bo večinoma sončno z občasno povečano oblačnostjo in večinoma suho," napovedujejo pri Arsu. "Še bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo v zatišnih krajih okoli 3, drugje od 7 do 11, najvišje dnevne na severozahodu okoli 8, drugod od 12 do 17 stopinj Celzija."

OPOZORILO ARSA

Danes bodo najmočnejši sunki vetra na severovzhodu Slovenije presegali hitrost 70 km/h.

Na Primorskem in v jugovzhodni Sloveniji je velika požarna ogroženost v naravnem okolju.

V soboto in nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo jugozahodni veter.

"Nad severno polovico Evrope se nahaja obsežen ciklon," razlagajo pri Arsu. "Nad severno Italijo pa je nastalo manjše območje nizkega zračnega tlaka. Z okrepljenim jugozahodnim vetrom doteka k nam topel in vlažen zrak."

V noči na ponedeljek nas bo dosegla izrazitejša hladna fronta. "K nam bo postopno dotekal hladnejši zrak," napovedujejo pri Arsu. "Nad severnim Sredozemljem bo nastal plitev ciklon, ki se bo v torek pomaknil nad Balkan. Za njim bo v torek nad Alpami prehodno nastalo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v sredo oslabelo."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

V noči na ponedeljek nas bo zelo verjetno prešla hladna fronta s padavinami. "Meja sneženja se bo spustila pod 800 m nadmorske višine," še pišejo pri Arsu. "V ponedeljek čez dan bodo padavine oslabele in ponehale, hladneje bo. V torek kaže na precej sončno vreme. V sredo se verjetnost za padavine znova nekoliko poveča. Tudi v nadaljevanju tedna bodo predvsem na zahodu še možne padavine."

Vremenski portal Ciklon.si, ki objavlja srednjeročno vremensko napoved, piše, da je videti, da bomo imeli v prihodnjih dveh tednih po dolgem času nekoliko hladnejše vreme od dolgoletnega povprečja. "Najvišje temperature 20 stopinj Celzija in več so možne še danes," pišejo pri Ciklon.si. "Potem jih vsaj 10 dni ne bo več, zjutraj pa bo tudi povsem običajno oziroma od ponedeljka naprej kar mrzlo."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.