Slovenija
8 ogledov

Poslovneži jedo manj

V Hotelu Paka je gostov še dovolj, nadur pa delavci nimajo, zato so se zmanjšali Žurnal24 main
Gorenje gostinstvo krizo zelo občuti. V Vili Herberstein so obiske najbolj omejili poslovneži. Problem predstavljajo tudi neplačniki, med njimi tuji športni klub.
Krizo vse bolj občuti tudi okoli 200 zaposlenih v podjetju Gorenje gostinstvo, ki ima kar šest poslovnih enot. Poleg Samopostrežne restavracije za zaposlene v Gorenju upravljajo Hotel Paka, Vilo Herberstein in še tri restavracije, ukvarjajo pa se tudi s keteringom. “Krizo močno čutimo, a upamo, da se bo stanje do konca leta stabiliziralo, sicer bi to lahko imelo za nas dolgoročne posledice. Za zdaj je prihodkov za 15 odstotkov manj; najbolj se to pozna v Samopostrežni restavraciji. V Vili Herberstein je za okoli 30 odstotkov prometa manj, saj očitno varčujejo tudi poslovneži in drugi,” pravi Vlado Verdnik, pomočnik direktorice Gorenja gostinstvo za marketing.
 
 

Manj obrokov

Manj naročil. Vsak dan v Gorenju pripravijo okoli 900 obrokov manj.

Težava so neplačniki
Verdnik pravi, da velike težave predstavljajo tisti, ki Gorenju gostinstvo dolgujejo tudi po nekaj deset tisoč evrov. “Za zdaj smo likvidni, a se nam ne zdi korektno, da dolžniki računov ne plačajo. Poleg drugih nam dolguje znan športni klub iz tujine, ki sicer drago plačuje prestope športnikov,” položaj opisuje Verdnik.

Za zdaj ne odpuščajo
“V podjetju uporabljamo notranje rezerve in zaposlene po potrebah razporejamo znotraj svojih enot. Ker se je kar nekaj delavcev tudi upokojilo, odpuščanj ni bilo. Hkrati smo za pol ure na dan skrajšali delovni čas in v nekaterih enotah tudi obratovalni čas,” dodaja Verdnik. Primanjkljaje ur zaposleni nadomeščajo tudi z delom na keteringih.
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.