Slovenija
90658 ogledov

Posnetek Arsa, ki vzame sapo

Zaradi močnih krajevnih nalivov in neviht obstaja nevarnost poplav. Žurnal24 main
Padavine se ponovno krepijo.

Arso je v zadnji večernji objavi nekaj minut po osmi uri navedel, da padavine spet nastajajo na širšem območju Cerkljanskega, Idrijskega, Škofjeloškega ter Polhograjskega hribovja, kjer je včeraj in danes že padlo največ padavin. Padavine se bodo ponoči okrepile tudi v dolini Kolpe, so še opozorili vremenoslovci.

Podrobnejša napoved tudi glede pričakovane količine padavin je na tej povezavi. 

Do sredi dneva lahko v severni, zahodni in osrednji Sloveniji pade še od 50 do 100 milimetrov dežja, v jugovzhodni pa krajevno tudi do 150 milimetrov, predvsem na območju Bele krajine, Kolpe. V severovzhodni Sloveniji je predvidena količina padavin med 10 in 30 milimetri, so pojasnili na Arsu.

Trenutno gibanje padavin spremljajte na radarski sliki padavin na tej povezavi. 

Z interaktivnim prikazom s hidroloških kamer po Sloveniji je Arso objavil zanimivo ponazoritev odziva vodotokov glede na aktualne padavinske razmere. Posnetek je res zgovoren. Poleg nazornega prikaza dvigovanja gladin vode so označili tudi vrednosti vodostajev in pretokov. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • rokobert 08:41 17.september 2022.

    Super...bo vsaj dovolj vode za hidroelektrarne😃👍 @Boschtjan-dobro so ti možgane oprali🧐😂

  • Avatar krojac
    krojac 07:17 17.september 2022.

    Vzelo mi je sapo,kaj naj naredim?

  • Boschtjan Zupanchich 07:15 17.september 2022.

    Škoda, da ni tega dežja bilo med sušo poleti, ne pa zdaj. Ampak, za to smo si samo sami krivi , ker smo se prepokvarili.