Slovenija
3908 ogledov

Posodobite svoj brskalnik

Računalnik Shutterstock
Posodabljanje spletnih brskalnikov je pomembno za pravočasno zaznavanje morebitnih varnostnih groženj.

Uporaba posodobljenih spletnih brskalnikov je pomembna za varno brskanje po spletu, saj bo posodobljena različica pravočasno zaznala vse pred kratkim odkrite varnostne grožnje, uporabnikom spleta svetujejo na Varninainternetu.si. 

K posodobitvi spletnih brskalnikov pozivajo tudi v Novi KBM. "V sklopu nadgradnje spletne in poslovne spletne banke smo uvedli dodatne varnostne mehanizme, ki so podprti v novejših spletnih brskalnikih. Strankam svetujemo, da za varno in sodobno delo uporabijo sodobne spletne brskalnike, kot so Microsoft Edge, Firefox in Google Chrome," obveščajo tudi prek svoje spletne strani. 

S starejšim brskalnikom ne bo šlo

"V sklopu nadgradnje spletne banke Poslovni Bank@Net s 23. septembrom uvajamo dodatne varnostne mehanizme, ki so podprti v novejših spletnih brskalnikih (Microsoft Edge, Firefox, Google Chrome). Starejši spletni brskalniki (npr. Microsoft Internet Explorer) namreč niso več podprti, saj ne ustrezajo vsem varnostnim merilom," medtem opozarjajo v Novi KBM.

"Če boste od 23. septembra dostopali do spletne banke Poslovni Bank@Net s spletnim brskalnikom IE11, boste dobili obvestilo, da dostop ni več mogoč, in povezavo do spletnega naslova, na katerem si boste lahko namestili podprt spletni brskalnik."

Kako preverite, katero različico uporabljate

Večina brskalnikov se avtomatsko posodablja. Če pa niste prepričani, ali uporabljate najnovejšo različico, lahko to enostavno preverite. V spletnem brskalniku Chrome boste to preverili tako, da boste kliknili na tri pikice v zgornjem desnem kotu brskalnika. Nato kliknete na Pomoč in O Google Chromu. Odprlo se vam bo novo okno, kjer se vam bo izpisalo, ali je vaša različica osvežena ali ne. 

brskalnik | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Uporabniki brskalnika Internet Explorer lahko to, katero različico brskalnika uporabljate, preverite tako, da v zgornjem desnem kotu izberete gumb Orodja in nato izberete Internet Explorer - vizitka. 

Katero različico Firefoxa uporabljate, lahko preverite tako, da kliknete na gumb menija, izberete Pomoč in nato O Firefoxu. V oknu, ki se bo pojavilo, je navedena številka različice. Program bo samodejno začel preverjati posodobitve in bo samodejno prenesel posodobitev, če je na razpolago. 

Druga možnost, kako lahko to preverite, je, da kliknete na gumb menija, izberete Pomoč in nato izberete Reševanje težav. V novem zavihku se odpre stran z naslovom about:support, kjer je pod odsekom Osnovni podatki navedena različica brskalnika. 

Portal Varninainternetu.si svetuje tudi redno posodabljanje vseh vtičnikov, ki so potrebni za brskanje po spletu (npr. PDF-prikazovalnik, Flash, QuickTime, RealPlayer, VLC-predvajalnik, Java itd.). Pomembno je, da ustrezne posodobitve namestite z uradne spletne strani ponudnika in ne preko nepreverjenih povezav.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.