Slovenija
67 ogledov

Posojilo brez nadzora

Stanek (na fotografiji) za odobritev posojila ni potreboval soglasja nadzornikov Žurnal24 main
Vršilec dolžnosti direktorja Borzena Damjan Stanek je kljub nasprotovanju nadzornega sveta hčerinski družbi odobril tri četrt milijona evrov posojila, so zatrjevali naši viri.

Predsednik nadzornega sveta Vekoslav Korošec trdi, da zgornja navedba ne drži.

Ne soglasje, mnenje!
"Stanek je nadzorni svet le vprašal za mnenje, ne za soglasje. Naročili smo tudi neodvisno pravno mnenje, ki ga bomo obravnavali na seji nadzornega sveta in ki pravi, da je to pristojnost direktorja," je pojasnil Korošec. Soglasje za ustanovitev hčerinske družbe BSP Regionalna energetska borza je aprila lani dala vlada, saj je Borzen v stoodstotni lasti države. Podjetje ima v hčerinski družbi BSP 51 odstotkov, 49 odstotkov pa je v lasti nemške energetske borze Eurex.

Pomisleki so bili
"Res so se pojavili pomisleki, ali lahko izvajalec gospodarske javne službe da posojilo družbi, ki ni v njegovi stoodstotni lasti in ki deluje na trgu," je priznal Korošec in dodal, da obveznost, da Borzen da posojilo, določa pogodba o ustanovitvi skupnega podjetja, tuji partner pa je to obveznost že izpolnil.

Danes o novem šefu
Danes bo sicer nadzorni svet Borzena, na katerem bodo odpirali prijave za direktorja. Med njimi je po informacijah iz medijev tudi Stanek, ki je zdaj vršilec dolžnosti direktorja in Karlo Peršolja, ki je član nadzornega sveta Borzena.

Komentarjev 1
  • janis2 11:50 08.februar 2022.

    danes sem navdušen. Videla sem več komentarjev ljudi, ki so že dobili posojilo pri LAPO M-F, zato sem se odločila za prijavo na podlagi priljubljenih priporočil in šele pred nekaj urami sem potrdila skupni znesek 28.500 evrov na računu. To ...prikaži več je res odlična novica in vsem, ki potrebujejo pravo posojilo, svetujem, da zaprosijo za svojo e-pošto: lapofunding960@gmail.com Whatsapp +447883183014