Slovenija
0 ogledov

Posojilo lahko vrnete prej

Žurnal24 main
Nekatere banke želijo ljudem olajšati odplačevanje posojil, zato ljudem ne bodo zaračunavale nadomestil za predčasno odplačevanje.

V Srbiji štiri banke ne bodo več zaračunavale nadomestil za predčasno odplačevanje posojil, poročajo srbski mediji. Tako so se dogovorile z Narodno banko Srbije (NBS), saj želijo ljudem olajšati odplačevanje posojil. Banke, ki so se odločile za ta korak, so Banca Intesa, Raiffeisen Banka, Komercijalna banka in  Hypo Alpe-Adria-Bank.

Pri slovenski Raiffeisen Banki so nam povedali, da o takšnih ukrepih ne razmišljajo, medtem ko odgovora od Hypo Alpe-Adria-Bank do konca redakcije nismo prejeli.

NBS napovedane ukrepe ocenjuje pozitivno, saj bodo prebivalstvu v teh hudih časih omogočili lažje "prebaviti" posojila, bankam pa pomagali k likvidnosti.

Sicer pa bodo od ponedeljka pri omenjenih bankah odpravljena vsa nadomestila za predčasno odplačevanje kakršnihkoli posojil, razen če bo šlo za refinanciranje posojila v drugi banki, podaljšanje roka odplačevanja do enega leta in konverzijo posojil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.