Slovenija
39 ogledov

Posojilo tudi za očeta Simone Dimic?

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Neuradno naj bi za hišo Simone Dimic v Murglah posojilo v višini 350 tisoč evrov pri NLB dobil tudi njen oče. Tako kot Dimičeva naj bi bil tudi njen oče deležen enako ugodnih pogojev.

Za pojasnila o odobritvi kredita smo se obrnili na NLB, vendar odgovora zaenkrat še nismo dobili.

Dnevnik poroča, da je oče Simone Dimic pri Novi Ljubljanski banki dobil stanovanjski kredit za isto nepremičnino kot njegova hči. Slednja naj bi bila tudi porok očetu. Za hišo Dimičeve v Murglah naj bi tako NLB odobrila dve posojili v skupni vrednosti več kot 600 tisoč evrov.

Dimičeva za vprašanja novinarjev ni bila na voljo, še poroča Dnevnik. Njen odvetnik Peter Čeferin pa o tem, da bi bila Dimičeva porok pri očetovem kreditu, ne ve nič. Molčijo tudi v NLB.

Na komisiji zaenkrat molčijo
“Zadeva Dimic je pri nas še vedno v postopku. Dokler ne bomo sprejeli končne odločitve, ne komentiramo nobenih takih ali drugačnih informacij, objavljenih v povezavi Dimičevo,“
nam je povedala Barbara Fürst , tiskovna predstavnica protikorupcijski komisije.

Na vprašanje, ali bodo ukrepali tudi proti očetu Simone Dimic, je Fürstova odgovorila: “Ne moremo vam povedati, ali omenjeno zgodbo poznamo, niti ali bomo kakorkoli ukrepali.“

Poziva
Kot še poroča Dnevnik, bo Dimičeva, če je res bila porok pri očetovem kreditu, to morala zapisati v poročilo o premoženjskem stanju. Slednje bi morala v skladu z zakonom že pred tednom dni oddati protikorupcijski komisiji.

"30-dnevni rok, v katerem bi morala Dimičeva komisiji poslati prijavo premoženja, je potekel pred kratkim. Poziv, naj prijavo vendarle odda, je v pripravi in bo poslan bodisi danes bodisi v začetku naslednjega tedna. Tudi roka še nismo določili,“ poudari Fürstova in dodaja, da rok ne sme biti krajši od 15 ali dalji od 30 dni. Spomnimo, da zakon v nasprotnem primeru predvideva, da se zavezancu plača vsak mesec po tem, ko je pretekel rok, zniža za deset odstotkov njegove osnovne plače, vendar največ do višine minimalne plače, kar je dolžan izvršiti delodajalec.

Ozadnje kreditne afere
Simona Dimic je za stanovanjsko hišo v ljubljanskih Murglah pri NLB dobila 350 tisoč evrov kredita po izjemno ugodni obrestni meri. Dela na omenjeni nepremičnini naj bi za njo opravljal tudi velenjski Vegrad. Celotna afera je Dimičevo odnesla z mesta vodje kabineta predsednika vlade Boruta Pahorja. Dimičeva si je medtem že našla novo zaposlitev za nedoločen čas kot svetovalka direktorja družbe za prodajo v Diners Clubu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.