Slovenija
49 ogledov

Pošta: adijo, Grošelj, živjo, Orešič?

Z Grošljevo zamenjavo bi Zares izgubil eno od pomembnih družb, ki jih nadzira. ( Žurnal24 main
Zamenjava (predsednika) nadzornega sveta Pošte Slovenije: po nekaterih informacij naj bi Grošlja zamenjal Tomaž Orešič, domnevno bolj naklonjen Alešu Haucu.

Na agenciji za upravljanje kapitalskih naložb (AUKN) pripravljajo zamenjavo (predsednika) nadzornega sveta Pošte Slovenije. Tomaž Orešič, kandidat za naslednika predsednika NS Klemna Grošlja, priznava, da je že vložil kandidaturo. Na agenciji so sicer za Finance povedali, da "nimajo na dnevnem redu nobene konkretne zamenjave". Orešič je sicer pred časom neuspešno kandidiral tudi za mesto župana v občini Maribor.

Neimenovani viri trdijo, da bo Orešič, sicer eden od pomembnejših članov LDS, predsedniku uprave Pošte Alešu Haucu precej bolj naklonjen od Grošlja.

Grošelj je bil ideji o zamenjavi Hauca naklonjen zaradi pravnega mnenja, ki naj bi kazalo na utemeljen sum za nekatera sporna dejanja, na podlagi katerih bi ga lahko ovadili. Konec lanskega leta so nekateri menili, da utegne krajši konec potegniti Grošelj. Ta je za časnik na navedene informacije odgovoril: "Ničesar ne morem komentirati, ker o tem ne vem ničesar."

Po pisanju Večera naj bi Grošelj sicer dobil zaposlitev v kabinetu gospodarske ministrice Darje Radić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.