Slovenija
1 ogledov

Pošta najboljši upnik

Novi dokumenti glede brezplačnikov. Hauc znižanja plače ne komentira.
2 tisoč 300 evrov bruto – za toliko je NS Alešu Haucu zmanjšal plačo.

Aleš Hauc, prvi mož Pošte Slovenije, ki mu je bila v zadnjem času očitana previsoko izplačana plača, ni želel komentirati dejstva, da mu je nadzorni svet (NS) znižal plačo za 2.300 evrov bruto. “Generalni direktor bo sklep NS spoštoval, a ga ne želi komentirati,” se je glasil odgovor, ki smo ga prejeli iz oddelka za komuniciranje omenjenega podjetja.

Obremenilna dejstva
Na torkovem več kot deveturnem razpravljanju NS Pošte Slovenije o poslovanju podjetja so nadzorniki največ časa pregledovali nove papirje v zvezi s sodelovanjem med pošto ter podjetjema Progresija in Zame-tek, ki sta izdajali brezplačnike. “V teh papirjih je kar nekaj za Hauca obremenilnih dejstev,” je bilo neuradno slišati po koncu seje NS.

Pošti Slovenije ni znano, da naj bi bilo gradivo o poslovanju pošte z omenjenima brezplačnikoma obremenilno za generalnega direktorja,” so povedali na pošti in dodali, da so še vedno mnenja, da je bil posel s podjetjema opravljen zakonito, gospodarno in v skladu z notranjimi pravili poslovanja. Na pošti menijo še, da dokumenti dokazujejo zakonitost, gospodarnost in transparentnost posla ter da neargumentirani dvomi škodijo ugledu pošte. “Zaradi tega Pošta Slovenije že razmišlja o pravnih ukrepih za zaščito ugleda družbe, ki si ga je v preteklosti pridobila s korektnim in profesionalnim delom njenih zaposlenih,” so še dodali.

“Kršili dogovor”
Klemen Grošelj, prvi nadzornik pošte, pa je bil nad izjavami s Pošte Slovenije presenečen. “Dogovorili smo se, da dokumentov ne bomo javno komentirali, zato me žalosti, da se ta dogovor krši. NS se bo do dokumentov opredelil, ko jih bodo proučile pristojne službe,” je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.