Slovenija
22 ogledov

Pošta Slovenije odgovarja na očitke sodišč

švicarski frank, evro, kredit Shutterstock
Pošta Slovenije se je odzvala na trditve, da je eden od razlogov za nelikvidnost sodišč tudi visok strošek poštnih storitev.

Pogajanja o novih cenah poštnih storitev še niso zaključena, saj je nov postopek javnega naročila pri direktoratu za javno naročanje v teku, so sporočili s Pošte Slovenije. S tem so se odzvali na navedbe okrajnega sodišča v Ljubljani in vrhovnega sodišča, da je razlog za nelikvidnost sodišč med drugim tudi v visokih stroških poštnih storitev.

Direktoratu za javno naročanje pri ministrstvu za finance so v sklopu pogajanj ponudili tudi dodatne predloge za znižanje stroškov storitev z uvedbo elektronskih storitev za javno upravo, so na Pošti zapisali v sporočilu za javnost.

Na očitke o dvigu cen poštnin pri dosedanjem javnem naročilu za izvajanje poštnih storitev so v Pošti Slovenije odgovorili, da so cene storitev pisem v pravdnem in pisem v kazenskem postopku leta 2011 dejansko povišali. V povprečju so jih povišali za 7,4 odstotka, so pojasnili in zapisali, da so se cene teh pisem nazadnje minimalno spremenile leta 2004 ter doživele minimalne popravke ob uvedbi evra.

Na očitke zaradi visokih poštnih stroškov v sodstvu pa se je na današnji novinarski konferenci odzval tudi minister za pravosodje in javno upravo Senko Pličanič. Ugotovitev, da gre pri teh storitvah za visoke stroške, po njegovih besedah velja za vse državne organe in ne le za sodno vejo oblasti.

Prepričan je, da bodo s Pošto Slovenije našli skupen jezik in te stroške zmanjšali. Sicer pa je, dolgoročno gledano, treba preiti na elektronsko poslovanje in bodo ti stroški odpadli, je pojasnil. To je po ministrovih besedah tudi ena od usmeritev te vlade oz. konkretno ministrstva za javno upravo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.