Slovenija
31 ogledov

Pošta z novim prokuristom

Pošta je ustrezno ukrepala, ko je bila opozorjena na napako, in ni namenoma zadr Saša Despot
Nadzorniki Pošte Slovenije so danes imenovali novega prokurista, ki ga pošta doslej ni imela. Predsednik nadzornikov nam je zatrdil, da imenovanje ne ogroža generalnega direktorja.

Matjaž Andric, novi prokurist Pošte Slovenije, je v pošti zaposlen že okrog 20 let, trenutno je direktor Poslovne enote Maribor. "Gre za strokovnjaka z izkušnjami in po mojem vedenju popolnoma politično neobremenjenega človeka, zato smo prepričani, da je izbira dobra,“ pravi predsednik nadzornega sveta Klemen Grošelj.

"Kaj to pomeni za generalnega direktorja? Nič, samo to, da je dobil novega sodelavca,“ nam je na vprašanje, kaj imenovanje pomeni za generalnega direktorja Aleša Hauca, ki je javnost pred tedni razburil s previsoko izračunanimi plačami, odgovoril predsednik nadzornega sveta dr. Klemen Grošelj.

Pa vendarle, prokurista doslej pošta ni imela. "To je res. Vendar gre za reakcijo na spremembo na trgu,“ odgovarja Grošelj. Potreba po prokuristu se je po njegovih besedah pokazala s prihodom popolnoma liberaliziranega trga. "Nepredvidljivo je sicer, kakšne bodo spremembe, vendar izsledki raziskav kažejo, da bo tržišče izredno odprto in da bo vstop novih konkurentov relativno enostaven,“ imenovanje pojasnjuje Grošelj.

Glede nagrade novemu prokuristu se menda še niso dogovorili: "Najverjetneje bo v rangu člana poslovodstva,“ sklene Grošelj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.