Slovenija
28 ogledov

Postajajo prostor druženja

Melita Ambrožič in Sabina Fras Popović sta po desetih letih posvet spet pripravi Žurnal24 main
V Mariboru se začenja posvet bibliotekarjev.

V hotelu Habakuk se je danes na tridnevnem posvetovanju Zveze bibliotekarskih društev Slovenije (ZBDS) zbralo okrog 250 udeležencev, ki bodo do četrtka iskali odgovore na vprašanja o vlogi in dodani vrednosti knjižničarjev in knjižnic v okolju. ''Vprašali se bomo, koliko knjižnice prispevajo k dvigu informacijske pismenosti, k večji uspešnosti akademskega okolja, raziskovalcev v nekem podjetju in inovativnosti,'' je povedala Melita Ambrožič, predsednica ZBDS.

Obisk ne upada
Kljub temu vloga knjižnice ostaja takšna, kot je bila, le elektronskih virov je več. ''Nove, generacije Googla, so navajene na delo v spletnem okolju, zato poskušamo tudi sami čim več storitev ponuditi v digitalni obliki. Kljub temu pa knjižnice ostajajo pomembna mesta za socialno druženje,'' je dodala Ambrožičeva.

Ob koncu okrogla miza
''Uvodno predavanje na posvetovanju bo danes imel pisatelj Tone Partljič, vrhunec pa bo podelitev stanovskih nagrad Kalanovega sklada ter Čopovih priznanj in diplom. Sreda je namenjena vprašanju o tem, kakšno mesto imajo knjižnice v gospodarstvu, posvet pa se bo sklenil z javno okroglo mizo, na kateri bodo svoj pogled na vlogo knjižničarja predstavili ljudje zunaj področja knjižničarstva,'' je sklenila Sabina Fras Popović, vodja organizacijskega odbora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.