Slovenija
19 ogledov

Postali ste dedek Mraz

slovenija 18.12.12, Postanite dedek Mraz, Dedek Mraz, ZMP, Zurnal, obdaritev otr Anže Petkovšek
Zbrali smo več kot 500 daril za otroke iz socialno šibkih družin.

Darila. Hvala vsem, ki ste nasmejali številne obrazke in socialno ogroženim otrokom polepšali praznike. Z vašo pomočjo je Davor dobil avto na daljinca, Ana glino, Gregor šolsko torbo in šestilo. Petra, ki si je želela le rabljen telefon, je dobila novega, da bo lahko poklicala mamo, ko jo bo pogrešala. Neja je prvič v življenju dobila novo bundo. Posameznih otrok nismo fotografirali, da jih okolica ne bi stigmatizirala.

Pristno otroško veselje

V sredinih izdajah Žurnala24 in sobotnih izdajah Žurnala smo objavili več kot 30 pisem dedku Mrazu omenjenih otrok, ki so jih zbrali v Zvezi prijateljev mladine Slovenije. Vse avtorje pisem smo s pomočjo bralcev in donatorjev obdarovali v Osnovni šoli Juričevega Drejčka v Ravnah na Koroškem. Otroci so bili dobesedno pretreseni, ker so z vašo pomočjo dobili prav to, kar so si želeli. "Svoje darilo bom odprla doma, ko bo božič. Tudi bratec in sestrica bosta odpirala svoje darilo takrat," pa je povedala Branka, za katero bo to najbrž edino letošnje darilo.

"Saj vidite, otroci so presrečni," je vse skupaj povzela spremljevalka Milena Šrot. Na šoli smo pustili še okoli 200 drugih daril, ki jih bodo razdelili preostalim pomoči potrebnim otrokom. Več kot 300 daril smo odnesli na Zvezo prijateljev mladine Ljubljana – Moste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.